Forskjell mellom versjoner av «DNT Vansjø»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(9 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''DNT Vansjø''' ble stiftet i 2009 og omfatter kommunene Våler, Råde, Rygge og Moss. Vår og høst arrangeres en rekke turer i distriktet, både for barnefamilier og skogstravere. Men også lengre turer til fjells. Trillegruppa organiserer turer med barnevogn i lokaldistriktet. Barnas Turlag er en videreføring av trillegruppas aktiviteter og passer for litt større barn. Gruppa planlegger varierte og spennende turer i Moss, Rygge, Råde og Våler. En egen sti- og dugnadsgruppe sørger for at stiene ryddes og merkes. DNT Vansjø er tilsluttet Den Norske
+
'''DNT Vansjø''' ble stiftet i 2009 og er Den Norske Turistforenings lokallag for kommunene Våler, Råde, Rygge og Moss.
Turistforening. Foreningen skal arbeide for å legge
 
forholdene til rette for et enkelt, aktivt, allsidig
 
og naturvennlig friluftsliv – og for å sikre
 
friluftslivets natur- og kulturgrunnlag. Foreningen samarbeider også med andre natur-, frilufts-,
 
kultur- og miljøorganisasjoner.
 
  
''EV''
+
Vår og høst arrangeres en rekke turer i distriktet, både for barnefamilier og skogstravere. Men også lengre turer til fjells. Trillegruppa organiserer turer med barnevogn i lokaldistriktet. Barnas Turlag er en videreføring av trillegruppas aktiviteter og passer for litt større barn. En egen sti- og dugnadsgruppe sørger for at stiene ryddes og merkes. De to hyttene ved Ravnjø i Våler er også restaurert på dugnad.
 +
DNT Vansjø har vært med på å utgi turkart for Våler, tur- og fritidskart for Mossemarka og Turkart for Rygge og Råde. Ved Vansjø har foreningens medlemmer satt opp fire gapahuker, et utsiktstårn på Fugleleiken i Råde og kjøpt og restaurert to hytter i Våler.
 +
Foreningen skal arbeide for å legge forholdene til rette for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv – og for å sikre friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.
  
'''Kilde:''' Foreningens nettsider
+
Foreningen samarbeider også med andre natur-, frilufts-, kultur- og miljøorganisasjoner.
 +
DNT Vansjø ble tildelt [[Mossianaprisen]] for 2014 sammen med Moss Skiklubb den 14. juni 2014 av juryens formann Pål Enghaug på scenen foran [[Moss Hotel]].
 +
 
 +
 
 +
 
 +
'''Kilde:'''  
 +
* Foreningens nettsider
 +
 
 +
--------------
 +
 
 +
Skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
  
 
[[Kategori: Foreninger/klubber]]
 
[[Kategori: Foreninger/klubber]]
 +
[[Kategori: Reiseliv]]
 +
[[Kategori: Friluftsliv]]

Revisjonen fra 16. jan. 2019 kl. 09:42

DNT Vansjø ble stiftet i 2009 og er Den Norske Turistforenings lokallag for kommunene Våler, Råde, Rygge og Moss.

Vår og høst arrangeres en rekke turer i distriktet, både for barnefamilier og skogstravere. Men også lengre turer til fjells. Trillegruppa organiserer turer med barnevogn i lokaldistriktet. Barnas Turlag er en videreføring av trillegruppas aktiviteter og passer for litt større barn. En egen sti- og dugnadsgruppe sørger for at stiene ryddes og merkes. De to hyttene ved Ravnjø i Våler er også restaurert på dugnad. DNT Vansjø har vært med på å utgi turkart for Våler, tur- og fritidskart for Mossemarka og Turkart for Rygge og Råde. Ved Vansjø har foreningens medlemmer satt opp fire gapahuker, et utsiktstårn på Fugleleiken i Råde og kjøpt og restaurert to hytter i Våler. Foreningen skal arbeide for å legge forholdene til rette for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv – og for å sikre friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.

Foreningen samarbeider også med andre natur-, frilufts-, kultur- og miljøorganisasjoner. DNT Vansjø ble tildelt Mossianaprisen for 2014 sammen med Moss Skiklubb den 14. juni 2014 av juryens formann Pål Enghaug på scenen foran Moss Hotel.


Kilde:

  • Foreningens nettsider

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)