Forskjell mellom versjoner av «DNT Vansjø»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''DNT Vansjø''' ble stiftet i 2009 og omfatter kommunene Våler, Råde, Rygge og Moss. Vår og høst arrangeres en rekke turer i distriktet, både for barnefamilier og skogstravere. Men o…)
 
 
(11 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''DNT Vansjø''' ble stiftet i 2009 og omfatter kommunene Våler, Råde, Rygge og Moss. Vår og høst arrangeres en rekke turer i distriktet, både for barnefamilier og skogstravere. Men også lengre turer til fjells. Trillegruppa organiserer turer med barnevogn i lokaldistriktet. Barnas Turlag er en videreføring av trillegruppas aktiviteter og passer for litt større barn. Gruppa planlegger varierte og spennende turer i Moss, Rygge, Råde og Våler. En egen sti- og dugnadsgruppe sørger for at stiene ryddes og merkes. DNT Vansjø er tilsluttet Den Norske
+
'''DNT Vansjø''', Vålerveien 149 i Moss ble stiftet i 2009 og er Den Norske Turistforenings lokallag for kommunene Våler, Råde, Rygge og Moss.
Turistforening. Foreningen skal arbeide for å legge
 
forholdene til rette for et enkelt, aktivt, allsidig
 
og naturvennlig friluftsliv – og for å sikre
 
friluftslivets natur- og kulturgrunnlag. Foreningen samarbeider også med andre natur-, frilufts-,
 
kultur- og miljøorganisasjoner.
 
  
''EV''
+
Vår og høst arrangeres en rekke turer i distriktet, både for barnefamilier og skogstravere. Men også lengre turer til fjells. Trillegruppa organiserer turer med barnevogn i lokaldistriktet. Barnas Turlag er en videreføring av trillegruppas aktiviteter og passer for litt større barn. Så følger DNT Vansjø Junior og DNT Ung. Det er også en egen kajakkgruppe. En egen sti- og dugnadsgruppe sørger for at stiene ryddes og merkes. De to hyttene ved Ravnjø i Våler er også restaurert på dugnad.
 +
DNT Vansjø har vært med på å utgi turkart for Våler, tur- og fritidskart for Mossemarka og Turkart for Rygge og Råde. Ved Vansjø har foreningens medlemmer satt opp fire gapahuker, et utsiktstårn på Fugleleiken i Råde og kjøpt og restaurert to hytter i Våler.
 +
Foreningen skal arbeide for å legge forholdene til rette for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv – og for å sikre friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.
  
'''Kilde:''' Foreningens nettsider
+
Foreningen samarbeider også med andre natur-, frilufts-, kultur- og miljøorganisasjoner.
 +
DNT Vansjø ble tildelt [[Mossianaprisen]] for 2014 sammen med Moss Skiklubb den 14. juni 2014.
  
[[Kategori: Foreninger / klubber]]
+
'''Kilde:'''
 +
 
 +
* Foreningens nettsider
 +
 
 +
* Foreningens blad "Vansjøtraver'n
 +
 
 +
--------------
 +
 
 +
Skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
 +
 
 +
[[Kategori: Foreninger/klubber]]
 +
[[Kategori: Reiseliv]]
 +
[[Kategori: Friluftsliv]]

Nåværende revisjon fra 11. des. 2019 kl. 04:10

DNT Vansjø, Vålerveien 149 i Moss ble stiftet i 2009 og er Den Norske Turistforenings lokallag for kommunene Våler, Råde, Rygge og Moss.

Vår og høst arrangeres en rekke turer i distriktet, både for barnefamilier og skogstravere. Men også lengre turer til fjells. Trillegruppa organiserer turer med barnevogn i lokaldistriktet. Barnas Turlag er en videreføring av trillegruppas aktiviteter og passer for litt større barn. Så følger DNT Vansjø Junior og DNT Ung. Det er også en egen kajakkgruppe. En egen sti- og dugnadsgruppe sørger for at stiene ryddes og merkes. De to hyttene ved Ravnjø i Våler er også restaurert på dugnad. DNT Vansjø har vært med på å utgi turkart for Våler, tur- og fritidskart for Mossemarka og Turkart for Rygge og Råde. Ved Vansjø har foreningens medlemmer satt opp fire gapahuker, et utsiktstårn på Fugleleiken i Råde og kjøpt og restaurert to hytter i Våler. Foreningen skal arbeide for å legge forholdene til rette for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv – og for å sikre friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.

Foreningen samarbeider også med andre natur-, frilufts-, kultur- og miljøorganisasjoner. DNT Vansjø ble tildelt Mossianaprisen for 2014 sammen med Moss Skiklubb den 14. juni 2014.

Kilde:

  • Foreningens nettsider
  • Foreningens blad "Vansjøtraver'n

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)