Johansen, Gunnar Walter Richter

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 13. jun. 2014 kl. 03:50 av JL (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Gunnar Walter Richter Johansen''' (1944- ) er skolemann, forfatter, lokalhistoriker og politiker. Han er født og oppvokst på Ørehavna i Moss. Han har utdannelse i handelsfag og jobbet…)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

Gunnar Walter Richter Johansen (1944- ) er skolemann, forfatter, lokalhistoriker og politiker. Han er født og oppvokst på Ørehavna i Moss. Han har utdannelse i handelsfag og jobbet i mange år ved Malakoff videregående skole.

I 2009 utgav han boka om sin egen far, med tittelen "Soldaten som ingen ville ha",- som forteller hvordan det var å være tysk soldat i Norge 1942-46.

Johansen har i mange år skrevet den ukentlige siden "Skråblikk" i Moss Avis, med festlige historier om det gamle Moss og intervjuer med gamle(lett anonymiserte) mossinger, spesielt fra "Gerhardsens glansdager" i årene etter 2. verdenskrig. Han har utgitt to bøker med tittelen "Skråblikk på lokalhistorien", bind 1 kom i 2010 og bind II i 2012. Johansen er en ettertraktet kåsør. Han er med i komiteen som utgir gamle mossefilmer og ble i 2011 valgt inn i Moss bystyre for Arbeiderpartiet.


Artikkelen er skrevet av Jørgen Ludvigsen ( J.L. )