Moss Frivilligsentral

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Frivilligsentral, Byfogd Sandbergs gate 5 eies og drives av Moss og omegn kvinneråd, i samarbeid med Moss kommune. Inntil 2017 fikk Frivilligsentralen statsstøtte, nå er driften med en ansatt bare kommunens ansvar. Frivilligsentralen ble startet i Sykehusgata 10 i 1998 og flyttet til Skoggata i 2013,og videre til Frivillighetens Hus i 2017.

Frivilligsentralens formål er å formidle kontakt mellom frivillige og brukere i alle aldre som trenger litt praktisk bistand. Det kan være leksehjelp, følge til lege, underholdning for eldre på sykehjem, besøkstjeneste, matlaging og norskpraksis med innvandrere, hjelp til å handle og mye annet. Moss Frivilligsentral har som formål å styrke og fremme den frivillige innsatsen i Moss.

Det overordnede målet for Frivilligsentralen er å bedre de sosiale nettverkene og bidra til å skape et godt og trygt nærmiljø for den enkelte. Frivilligsentralen drives på basis av frivillige, ubetalte medarbeidere, med unntak av daglig leder, som er ansatt på heltid. Hjelpen er gratis for brukerne. Sentralen har ca 200 frivillige, 350 brukere på forskjellige områder, som personlig hjelp, strikkekafeen, leksehjelp, matlaging og Internasjonalt sangkor. De har også etablert små parsellhager som brukerne kan stelle selv.

Frivilligsentralen samarbeider også med forskjellige selvhjelpsgrupper.


Kilde:

  • Moss Frivilligsentral


---

Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)