Forskjell mellom versjoner av «Skanem»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
(15 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Skanem Moss AS''' ligger i [[Rabekkgata]] 6, (tidligere Foblik - Noblik Sannem) produserer metallemballasje til kjemisk-, teknisk- og næringsmiddelsindustri.
+
[[Fil:MBL_0731_Skanem.png|300px|thumb|left|'''Skanem-fabrikken''' i Rabekkgata 6 (til høyre for TrioVings grøntanlegg) fotografert i 2006. ''Flyfoto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf'']]
All produksjon foregår i Moss, inklusiv lakkering og offset-trykking.
+
[[Fil:MBL_0732_Skanem.png|200px|thumb|right|'''Skanem''' fra en annen vinkel, sør for Melløs stadion. ''Flyfoto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf, 2006.'']]
Bedriften leverer også et bredt spekter av plastemballasje med IML eller offsettrykk.
 
Skanem ble etablert i Norge i 1905 under navnet "Stavanger Blikktrykkeri og Maskinverksted". I 1973 ble navnet endret til Skanem.
 
  
'''Se også:''[[Foblik]]
 
  
Se også hjemmesiden: [http://www.skanem.com/metal-packaging Skanem Moss AS]
+
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
'''Skanem Moss AS''' lå i [[Rabekkgata]] 6, dannet i 1990 etter fusjon mellom Skanem AS i Stavanger og [[Noblikk-Sannem]] AS (tidligere Foblik) i Moss og Bergen. Største norske fabrikk for blikk- og aluminiumemballasje. Skanem produserte i Moss blikkemballasje til kjemisk-, teknisk- og næringsmiddelindustri inklusiv lakkering og offset-trykking, samt aluminiumemballasje i Stavanger og i Danmark. Bedriften i Moss leverte også en tid et bredt spekter av plastemballasje - også med silketrykk. Bedriften i Bergen ble i 1991 flyttet til Stavanger.
 +
Skanem AS Stavanger ble etablert i Norge i 1905 under navnet Stavanger Blikktrykkeri og Maskinverksted. I 1973 ble navnet endret til Skanem, og til slutt ble bedriften solgt til svenske Emballator som nedla fabrikken i Moss sommeren 2015.
 +
 
 +
Senere ble hele eiendommen kjøpt av eiendomsselskapet Ferd, som vil bygge boligblokker her.
 +
Noblikk
 +
Se også
 +
 
 +
 
 +
'''Kilder:'''
 +
 
 +
* Skanems hjemmeside
 +
* Moss Avis
 +
* Ivar Ernø
 +
-----------
 +
 
 +
'''Se også:'''
 +
*[[Foblik]]
 +
* Hjemmesiden: [http://www.skanem.com/metal-packaging Skanem Moss AS]
  
  
  
 
----  
 
----  
 
 
 
 
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt ([[EV]])
 
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt ([[EV]])
  
 
[[Kategori: Bedrifter]]
 
[[Kategori: Bedrifter]]
 +
[[Kategori: Industri]]

Nåværende revisjon fra 2. sep. 2019 kl. 06:52

Skanem-fabrikken i Rabekkgata 6 (til høyre for TrioVings grøntanlegg) fotografert i 2006. Flyfoto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf
Skanem fra en annen vinkel, sør for Melløs stadion. Flyfoto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf, 2006.
Skanem Moss AS lå i Rabekkgata 6, dannet i 1990 etter fusjon mellom Skanem AS i Stavanger og Noblikk-Sannem AS (tidligere Foblik) i Moss og Bergen. Største norske fabrikk for blikk- og aluminiumemballasje. Skanem produserte i Moss blikkemballasje til kjemisk-, teknisk- og næringsmiddelindustri inklusiv lakkering og offset-trykking, samt aluminiumemballasje i Stavanger og i Danmark. Bedriften i Moss leverte også en tid et bredt spekter av plastemballasje - også med silketrykk. Bedriften i Bergen ble i 1991 flyttet til Stavanger. Skanem AS Stavanger ble etablert i Norge i 1905 under navnet Stavanger Blikktrykkeri og Maskinverksted. I 1973 ble navnet endret til Skanem, og til slutt ble bedriften solgt til svenske Emballator som nedla fabrikken i Moss sommeren 2015.

Senere ble hele eiendommen kjøpt av eiendomsselskapet Ferd, som vil bygge boligblokker her. Noblikk Se også


Kilder:

  • Skanems hjemmeside
  • Moss Avis
  • Ivar Ernø

Se også:Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)