Forskjell mellom versjoner av «Skytterhuset»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
Linje 1: Linje 1:
'''Skytterhuset''' i Moss er klubbhus for [[Krapfoss Salongskytterlag]]. Skytterhuset ble bygget på dugnad av materialene fra en "tyskerbrakke" fra Rygge, på Odden ved Holmsbo på [[Krapfoss]], innviet i 1948. Samme år ble huset tatt i bruk som ungdomsherberge for Moss, frem til dette flyttet til [[Speiderhuset]] i [[Nesparken]].
+
'''Skytterhuset''' på [[Krapfoss]] i Moss er klubbhus for [[Krapfoss Salongskytterlag]]. Skytterhuset ble bygget på dugnad av materialene fra en "tyskerbrakke" på flyplassen Lille-Rygge. Tomten på Odden ved Holmsbo ble gitt av familien Torgersen Gjerrebogen gård. Huset ble innviet i 1948. Samme år ble det tatt i bruk som ungdomsherberge for Moss, frem til dette flyttet til [[Speiderhuset]] i [[Nesparken]].
 +
Huset blir også leiet ut til mange aktiviteter på Krapfoss og fungere som et grendehus.
  
 
'''Kilde:'''  
 
'''Kilde:'''  

Nåværende revisjon fra 15. jan. 2020 kl. 04:48

SkytterhusetKrapfoss i Moss er klubbhus for Krapfoss Salongskytterlag. Skytterhuset ble bygget på dugnad av materialene fra en "tyskerbrakke" på flyplassen Lille-Rygge. Tomten på Odden ved Holmsbo ble gitt av familien Torgersen på Gjerrebogen gård. Huset ble innviet i 1948. Samme år ble det tatt i bruk som ungdomsherberge for Moss, frem til dette flyttet til Speiderhuset i Nesparken. Huset blir også leiet ut til mange aktiviteter på Krapfoss og fungere som et grendehus.

Kilde:

  • Lokalhistorien om Krapfoss
  • Per Arild Simonsen
  • Moss Avis gjennom 100 år

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)