1X Technologies

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

1 X Technologies, tidligere Halodi Robotics, utvikler menneskelignende roboter. I 2023 har bedriften utviklet hundre roboter og arbeider nå for å utvikle en ny generasjon med roboter som også kan brukes i private hjem hos vanlige forbrukere. De største kundene er på det amerikanske markedet. Bedriften har foreløpig gått med underskudd, men har fått inn flere investorer. Blant annet det koreanske Samsung NEXT, det svenske investeringsselskapet EQT Inventures og OpenAI. Halodi Robotics, Henrich Gerner gate 8 og Solgaard Skog 139 i Moss, har utviklet og produserer en humanoid robot som beveger seg med et sett hjul og har to armer til å utføre forhåndsprogrammerte oppgaver. Selskapets grunntanke er at roboten skal kunne utføre oppgaver som er farlige eller ekstremt kjedelige. Selskapet ble etablert i 2014 og har nå hovedkontor med 20 ansatte i Moss og distriktskontor i Oslo, Montreal i Canada og i Oakland i California. Våren 2023 flytter en stab på 40 ansatte inn i Møllebyen, i lokalene til tidligere Moss Bryggeri. Det blir selskapets nye hovedkvarter for den internasjonale robotsatsingen. Produksjoner av roboter skal fortsatt foregå på Solgård skog.

Robotprodusenten ble etablert i 2015. Nå skal selskapet skalere opp kraftig. Det leverer 140 roboter til det amerikanske sikkerhetsselskapet ADT. Selskapet i Moss rekrutterer unge mennesker fra hele verden. Halodi har kontorer i Moss, Oslo, Montreal i Canada og Dallas i USA. Den norske produsenten av humanoide roboter har inngått en ny avtale verdt opptil 20 millioner kroner.

Tidligere inngikk selskapet en avtale med norske Strongpoint om å utvikle en robotisert løsning for dagligvarehandelen. Senere har Halodi R