Amin Askar

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Amin Askar er en fotballspiller fra Moss som spilte i den norske eliteserien i en årrekke.. Han ble født i Somalia i 1985 og kom til Norge som 2 åring. Han tok eksamen fra Kirkeparken vgs. i 2004. Askar startet sin fotballkarriere i Kambo Idrettslag. Han har spilt for Moss FK, Fredrikstad FK, Brann FK, Sarpsborg 08 og Kristiansund Ball Klubb. I 2023 var han tilbake i hjembyen og spilte da for Sprint/Jeløy.

Han begynte å spille fotball på Kambo IL. Selv om Moss FK prøvde å få Askar som førsteårs junior, venta han litt før han meldte overgang til MFK. Der befesta han fort sin rolle på juniorlaget, og spilte så godt at han tidlig fikk sjansen på A-laget.

Amin Askar ble plukket opp av juniorlaget til Moss FK i 2002. Året etter tok han steget opp til A-laget som 17-åring. Askar tok fort nivået og representerte også det norske G18-landslaget i 2003. Askar spilte 25 kamper på A-laget i sin første sesong for Moss FK. I 18 av kampene spilte han fra start. I 2006 spilte han 23 av 30 kamper for Moss og scora seks mål. Han bidro til at Moss FK havna på åttendeplass i Adeccoligaen. Etter sesongen skrev han under på en kontrakt som gjorde ham til Moss-spiller ut 2008. Les mer om Amin Askar på vedlagte link til wikipedia.


Amin Askar fotballspiller fra Kambo med mange kamper i Eliteserien. (2019) Foto JK.


Kilder:Skrevet av Jan Kronberg (JK)