Bokhandlere

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss har hatt en rekke bokhandler gjennom tidene: Moss fikk den første bokhandelen i 1872,Sæbbøs Bokhandel startet av Gabriel Sæbbø. Den lå på hjørnet av Vogts gate og Kongens gate. Gården brant i 1881, og bokhandelen flyttet ned til Øvre Torv. Senere flyttet Sæbbø videre til Dronningens gate 15, hvor den holdt til frem til butikken opphørte og Notabene overtok lokalene.

Torvet Bog- & Papirhandel ble startet tidlig på 1900-tallet, like nord for Elefantapoteket i Kongens gate. Rundt 1930 flyttet butikken tvers over gata, til den ble nedlagt ca. 1960.

Rolf Olsens Bokhandel Rolf Olsen startet sin bokhandel i 1908 i Dronningens gate 7. I 1987 flyttet Rolf Olsen til Dronningens gate 11 A, og ble en del av Interbok-kjeden.

Moss Bokhandel ble startet av Georg Bøden i Storgata 4 i 1939. Firmaet ble overtatt av Aagot Olsen og senere av Rolv Erik Martinsen. Etter over 25 år i Libris-kjeden fusjonerte Moss Bokhandel med Rolf Olsens bokhandel i 2002.

Ellefsens Bokhandel begynte under krigen ved siden av Park kino. Senere holdt den til mellom Moss hotell og Moss Sparebank. Den innstilte i 1970-årene. I noen år midt på 1900-tallet var det også Moss Kristelige Bokhandel i Jeløygata 4.

Kilde:

  • Fredrik Th. Bolin



Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)