Braathe Gruppen

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Braathe Gruppen AS, ble etablert som en hobby av Geir og Tron Braathe, mens de gikk på skolen og studerte og bodde på familiegården Nærum i Rygge i 1989. De importerte og solgte IT utstyr og bisto bedrifter med rådgivning i forbindelse med bruk av avansert datateknologi. Bakgrunnen for initiativet var etterspørselen etter å få datasystemer til å fungere mest mulig smertefritt i det lokale næringslivet etter at PC utstyr ble vanlig i mindre bedrifter.

Flere familiemedlemmer ble etter hvert engasjert både på driftssiden og eiersiden og i 1998 overdro Randi og Willy Braathe familiegården Nærum, som har fulgt slekten siden midten av 1700-tallet, til selskapet.

Braathe Gruppen er i 2021 blitt en vesentlig aktør i norsk IT-bransje, med nær 500 millioner kroner i omsetning og 185 medarbeidere spredt på mange avdelingskontorer fra Skien i sør til Tromsø i nord. Siste tilskudd var i 2021 da Braathe Gruppen kjøpte Bamble IT-senter i Telemark og Johnet AS på Gran på Hadeland. Dette oppkjøpet er en del av bedriftens strategi for å ta en ledende posisjon i markedet for IT- og skytjenesten i Norge. Med over 20 innkjøpte småbedrifter, er Braathe Gruppen klar for å bli enda større. I 2022 kjøpte de også opp trøndelags-selskapet Dogi IKT AS. Oppkjøpene er ment å styrke selskapets kapasitet og kompetanse på Microsoft-tjenester og andre sky- og driftstjenester.

Låven på gården er bygget om til en moderne teknologilåve og et høyteknologisk datasenter. Utover jordene er det gravd ned mange kilometer med kjølesløyfer, som bidrar til energieffektiv drift og grønn IT. Overskuddsvarme fra datasenteret benyttes også til oppvarming av bygningene på eiendommen. Mer enn 10.000 brukere og over 3.000 servere driftes fra datasenteret i kjelleretasjen på låven i 2020, men firmaet har lokalavdelinger i åtte byer i Norge.

Kilder:

  • Tron Braathe
  • Moss Avis

--- EV