Brunstad Christian Church

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Brunstad Christian Church (også kalt Smiths Venner), Vålerveien 159. Dete kirkesamfunnet flyttet til Moss med hele sin organisasjon i 2021. Menigheten har i 2023 rundt 9000 medlemmer fordelt på 19 lokalmenigheter i Norge. I tillegg er det ca. 50 lokale menigheter rundt om i verden. På hovedkontoret i Moss arbeider rundt 100 ansatte fra 19 land med å fremme den kristne troen. Brunstad Christian Church (BCC) beskriver seg selv som et kristent trossamfunn og ideell forening med opprinnelse i Norge og med internasjonal utbredelse. BBC oppsto i Horten i 1898 ved Johan O. Smiths omvendelse og er et resultat av hans liv og virke. På denne bakgrunnen kalles menigheten for Smiths Venner, selv om det aldri har vært et offisielt navn.

På Brustad i Vestfold har BCC gjennom mange år bygget en hel konferanselandsby med 2500 leiligheter utenfor Sanefjord. Her vil de internasjonale konferansene fortsatt bli holdt flere ganger i året. Det er i første omgang kontorfasilitetene til de to selskapene BCC Event og eierselskapet BKM Holding som er flyttet til Moss.

BCC bruker flere ulike arenaer for å realisere sitt formål, blant annet medieproduksjon, et aktivt barne- og ungdomsarbeid, internasjonale stevner og misjonsvirksomhet i andre deler av verden. Nå står organisasjonen midt i en utvikling der fellestiltak og medlemsorganisasjoner samles i et forbund. Menigheten har en inntekt på 240 millioner kroner årlig, det meste gitt som donasjoner og gaver. Virksomheten investerer stort i blant annet digitale medier, hovedkvarteret i Moss huser både film- og spillstudio.

Kilde:

  • Moss Avis
  • BCC's hjemmeside

.....

EV