Columbi Micro

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Columbi Gruppen, Tykkemyr 27 i Moss har spesialisert seg på IT- og regnskapsløsninger for mindre og mellomstore bedrifter. Bedriften ble etablert i 1986 under navnet Columbi Micro av Einar Øie og Øyvind Flaten, begge studenter ved Distriktshøgskolen i Halden. I 1999 inngikk bedriften et samarbeid med EDB-skolen og drev dataskole i Moss på både dag- og kveldstid i 1999. I dag består Columbi Gruppen både av Columbi Micro, Columbi Regnskap og Columbi Forvaltning.

Columbi Micro tar totalansvar for både maskinvare og programvare, slik at kundene ikke behøver å forholde seg til mange leverandører. Bedriften påtar seg å drifte IT-systemer, finne løsning for økonomi og lønn, programutvikling, og bransjeløsninger.

Så begynte oppkjøpene:

I 1987 kjøpte Columbi Micro 60 prosent av regnskapsbyrået EG -Konsult.I 2017 kjøpte de regnskapsbyrået Addendo Consulting AS og Ateco Systems i Ålesund i 2018 og året etter Cage Data AS som er totalleverandør innen data og nettverk. Bedriften hadde i 2021 totalt 40 ansatte, 25 i Moss, fem i avdelingen i Ålesund og frem i Stryn.

Columbi Regnskap & Rådgivning er medlem av Columbi Gruppen. De betjener flere markeder innen regnskap, rådgivning og skytjenester. ‍

Columbi forvaltning er et annet medlem av Columbi Gruppen. Sammen med Columbi Micro og Columbi Regnskap & Rådgivning, betjener de flere markeder innen regnskap og rådgivning.

I desember 2022 gjorde Columbi Regnskap et strategisk oppkjøp av kundebasen til mossebaserte Finance Professionals Service AS. Et halvt år senere ble Amni Regnskap AS i Fredrikstad en del av Konsernet. Dermed har konsernet fått en fot innenfor markedet i Nedre Glomma-regionen. I 2024 etableres datterselskapet Columbi DK i Danmark, med hovedbase i København. Men dette var ikke nok: Sico-Data AS i Stryn på Vestlandet er blitt et avdelingskontor for Columbi Micro, og har også kjøp opp Vismakundene til Datasamarbeid AS i Ørsta.

Columbi-gruppen består nå av

Columbi Micro AS,

Columbi Danmark AS (dansk Visma-partner),

Columbi Regnskap & Rådgivning AS (autorisert regnskapsbyrå),

Columbi Forvaltning AS (kontraktsforvaltere).Kilde:

  • Bedriftens hjemmeside.
  • Moss Avis

EV