Diskusjon:Skredderåsen barnehage

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Skredderåsen barnehage, Skredderveien 85, har 5 avdelinger hvor barna er fordelt etter alder. 5 åringene har lokaler på Åvangen skole, men utetiden har de i barnehagen. Ved at barna er i skolebygget det siste året i barnehagen får de en myk overgang til skolens første trinn gjennom et helt år. Barnehagen har egen skog innenfor gjerdet, med grillhytte og egen kano for sjørøverturer på land.

Barnehagen jobber systematisk i smågrupper for å sikre at alle barna blir sett. Over flere år har det vært fokus på vennskap og relasjoner. Det overordnede målet er at alle barn skal ha en venn. Skredderåsen barnehage er flerkulturell, med barn, foresatte og ansatte fra mange nasjoner. Mange av familienes høytider blir markert. Barnehagen er miljøsertifisert og barna lærer å sortere søppel. Med en egen kompost er de med og lager sin egen jord. Alle måltider blir servert i barnehagen og ett varmt måltid i uka.

Hver jul flytter nissen inn på loftet i Barnehagen. Nissen gjør mange skøyerstreker for både barn og voksne. En morgen vi kom i barnehagen var melken blitt rosa!

Kilde:

  • Moss kommune

---

EV