Eldbjørg Akademiet

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Eldbjørg Akademiet der mor Eldbjørg Bache-Mathiesen har overlatt ansvaret til døtrene Marianne og Camilla. Her intervjues de av Brede Bøe under et videoarrangement i forbindelse med 300-årsjubileet til Moss kommune i august. Foto: Bjørn Wisth (2020)

Eldbjørg Akademiet, tidligere Eldbjørgs ballett- og dansestudio, Klostergata 4, Moss, ble startet av mossejenta Eldbjørg Bache-Mathiesen (se: Bache-Mathiesen, Eldbjørg ) Sarpsborg i 1967. Undervisningen ble snart utvidet også til Halden, Moss og Fredrikstad. Nå har døtrene Camilla og Marianne Bache-Mathiesen overtatt akademiet.

Senere ble navnet Eldbjørgs ballett- og dansestudio, og nå Eldbjørg Akademiet. Skolen har undervisning i sine egne lokaler i Moss og i dansesalen på Kirkeparken videregående skole.

Elbjørgs ballett- og danseskole har i mange år holdt til i Klostergata 4 (t.v.) Google Earth/print screen-foto: Bjørn Wisth (2020)

Skolen har ca 600 elever og tar inn i elever fra 3 1/2 års alder og helt opp til 50-åringer. Og vil veldig gjerne ha med flere gutter og menn som rollemodeller og pedagoger.

Skolens undervisning legger hovedvekt på klassisk ballett, men tilbyr også jazzdans/hip hop og afrodans. Flere av elevene har fått en profesjonell karriere, enten som danser, pedagog eller koreograf.

Ballettskolen har satt opp en rekke forestillinger, de første årene med egenproduserte danseoppvisninger. I de senere årene har forestillinger som Nøtteknekkeren, Coppelia, Askepott og Tornerose blitt koreografert og innstudert i samarbeid med profesjonelle dansere fra Nasjonalballetten.

Undervisningen i klassisk ballett følger Royal Academy of Dance sine retningslinjer.


Kilder:

  • Moss Avis

EV