Frelsesarmeen

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Fil:Frelsesarmeens hovedkontor IMG 8802.jpg
Hovedkontoret til Frelsesarmen. (2019) Foto Jan Kronberg.
Frelsesarmeen flyttet inn i nye lokaler på Framnes i 2011. Der driver de også Jeløy folkehøyskole som ble startet i 1973. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf, 2006.

Frelsesarmeen, Nokiaveien 30 A i Moss. Stiftet i Moss i 1889, allerede året etter at Frelsesarmeen kom til Norge. På landsbasis var Moss korps nr 11 som ble startet, med hovedkvarter i Kongens gate 36. Frelsesarmeen ble et eget trossamfunn i 2005.

Suppe, Såpe og Frelse er stikkord, det sosiale og evangeliske arbeidet drives parallelt. Frelsesarmeen i Moss driver seniorkafé, formiddagstreff, søndagsskole, kulturskole, barne- og ungdomsarbeid, matutdeling og lunsj til trengende, bruktutsalget Fretex som også gir arbeidstrening i samarbeid med Nav og Jeløy folkehøyskole. Allerede i 1921 kjøpte Frelsesarmeen Framnes for å bruke det til hvilehjem. Men det skulle gå mange år før hele eiendommen ble utnyttet.

Høsten 2011 tok Frelsesarmeen i bruk sine nye lokaler på Jeløy, som også huser flere utdanningstilbud: Frelsesarmeens offiserskole og Ressurssenter, lederutdanning, og Frelsesarmeens bibelskole. Der utdannes kandidater til barne- og ungdomsarbeid, diakonalt arbeid og menighetsarbeid på lokalplan i Frelsesarmeen. Her er også Frelsesarmeens medarbeiderskole. Den gir medlemmer og ansatte i Frelsesarmeen alt fra korte kurs til lengre utdanningsløp. Skolen har også studieopplegg som gir formell kompetanse.

I Moss arrangerer de en rekke aktiviteter for barn og unge, som fotballtrening, ungdomsklubb og speiding. Fotballtreningen er åpen for alle uten behov for påmelding eller tilhørighet til kirken.

Frelsesarmeen drev Jeløy folkehøyskole frem til 2021. Den ble nedlagt på grunn av for liten søkning, og lokalene er senere blitt brukt til flyktningmottak.

Kilde:

  • Frelsesarmeen

EV