Galleri Varden

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Galleri Varden med en fantastisk utsikt. (2018) Foto JK
Galleri Varden er en gammel kafè, nå galleri med flott utsikt. (2018) Foto JK

Galleri Varden, Stubben 6. ble etablert av Arne Trondsen i 1985 og besto frem til sommeren 2019. Galleriet ligger på toppen av Jeløy med en fantastisk utsikt over Søndre Jeløy og ytre Oslofjord. Man kan også se Holmestrand, Åsgårdstrand, slottsfjellet i Tønsberg og Slagen.

Galleriet ble drevet av Arne Trondsen. Han leide først lokalene av Moss kommune, men kjøpte det i 1999 med klausul om at det skulle drives for et publikumsvennlig formål. Trondsens interesse for kunst, og et ønske om å formidle god kunst til andre, var intensjonen for å starte galleriet. Da det ble åpnet i 1985, var noen av de mest etterspurte kunstnerne i Norge representert. Separatutstillinger av Odd Nerdrum, Kai Fjeld, Victor Sparre, Vebjørn Sand, Kaare Espolin Johnsen, Nico og Frans Wideberg og Hariton Pushwagner, men også mange andre kunstnere, har trukket mange besøkende fra hele Østlandet til Galleri Varden og Moss.

Galleriet har en fast samling av Victor Sparres kunst som stilles ut med jevne mellomrom. Stadig nye kunstnere henvender seg til galleriet for utstillinger. Moss kommune kjøpte tilbake huset Varden vinteren 2019, men Trondsen leier det frem til sommeren for å avvikle galleriet.


Kilde:

  • Arne Trondsen

….

Skrevet av Irene Torstenson (IT) og Elisabeth Vogt (EV)