Gjøstøl, Anne Lise

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
I Moss bys vennskapsby i Guatemala, Agucatan, har Anne Lise Gjøstøl og samboer Olav Hansen vært meget aktive for å bedre levestandard og sikre utdannelse for barn og unge. Likeens har de sammen drevet fram Moss kunstforening fra 2009 til dagens status, en kunstforening som har nasjonalt ry for orden, tema og sjangerbevissthet. Foto: SHU

Anne Lise Kure Gjøstøl (1940-) er født og oppvokst på Kambo. Hjemmemiljøet la grunnlaget til interessene for natur og miljø, litteratur og kunst. Etter examen artium ved Moss interkommunale høgre skole tok hun lærerprøva ved Sagene lærerskole og deretter etterutdanning til oppnådd adjunkt status. Så fulgte lærergjerning ved Skarmyra skole i 5 år, deretter Bytårnet skole i 35 år hvorav 17 år som inspektør.

Hun er politisk engasjert i SV, har sittet i bystyret i 30 år, og hun var byens første kvinnelige varaordfører i perioden 1991 – 1995. Hun har sittet i fylkestinget i 3 perioder.

Anne Lise Gjøstøl ble 12. oktober 2007 tildelt Kommunenes Sentralforbunds medalje «for fortjenestefull samfunnsgavnlig virksomhet» i Moss kommune og Østfold fylkeskommune.
Skrevet av Solveig Haug Urdal