Halmstad barneskole

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Halmstad barneskole har en flott dekorert endevegg. Foto: JK (2020)

Halmstad skole

Halmstad skole er en 1–7-skole med 281 elever i 2018 og 50 ansatte på skole og SFO. Skolen har også kommunens tilbud til nyankomne elever fra utlandet. I det som omtales som «Velkomstklassen» er det mellom 10 og 15 elever fra annet til tiende trinn.

Da den nye ungdomsskolen i Rygge sto ferdig i 2016, flyttet barnetrinnet og SFO på Halmstad over i lokalene til den tidligere ungdomsskolen. Den eldste delen av barneskolen ble stående tom i to år og ble revet i 2018. Rivingen var en del av en større trafikkplan for hele Halmstadområdet.

Den opprinnelige Halmstad skole ble åpnet i 1865 og lå på oversiden av Ryggeveien. I 1943 ble Halmstad skole rekvirert av den tyske okkupasjonsmakten. Da ble elevene flyttet til Vang skole. For å få plass måtte Vang-elevene slutte skoledagen kl 12, så Halmstad-elevene kunne overta skolen frem til kl. 16. Etter halvannet år fikk elevene tilbake skolen sin på Halmstad.

Da Rygge hovedflystasjon skulle bygges, lå Halmstad skole i veien, og ny skole ble bygget i Skoleveien i 1955. Da den ble ferdig, ble elevene på Melleby skole flyttet til Halmstad, og Melleby skole fra 1866 ble nedlagt.

Kilde:

  • Rygges historie III
  • Dagsavisen Østfold

---

EV