Halodi Robotics

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Halodi Robotics, Henrich Gerner gate 8 og Solgaard Skog 139 i Moss, har utviklet og produserer en humanoid robot som beveger seg med et sett hjul og har to armer til å utføre forhåndsprogrammerte oppgaver. Selskapets grunntanke er at roboten skal kunne utføre oppgaver som er farlige eller ekstremt kjedelige. Selskapet ble etablert i 2014 og har nå hovedkontor med 20 ansatte i Moss og distriktskontor i Oslo, Montreal i Canada og i Oakland i California. Våren 2023 flytter en stab på 40 ansatte inn i Møllebyen, i lokalene til tidligere Moss Bryggeri. Det blir selskapets nye hovedkvarter for den internasjonale robotsatsingen. Produksjoner av roboter skal fortsatt foregå på Solgård skog.

Robotprodusenten ble etablert i 2015. Nå skal selskapet skalere opp kraftig. Det leverer 140 roboter til det amerikanske sikkerhetsselskapet ADT. Selskapet i Moss rekrutterer unge mennesker fra hele verden. Halodi har kontorer i Moss, Oslo, Montreal i Canada og Dallas i USA. Den norske produsenten av humanoide roboter har inngått en ny avtale verdt opptil 20 millioner kroner.

Tidligere inngikk selskapet en avtale med norske Strongpoint om å utvikle en robotisert løsning for dagligvarehandelen. Senere har Halodi Robotics landet et nytt samarbeid, denne gangen med det italienske emballasjeselskapet Altopack, som spesialiserer seg på å levere automatiserte pakkesystemer for matvarer. Begge avtalene innebar at de industrielle partnerne også ble eiere i robotselskapet.

Kilde:

  • Moss Avis

....

EV