Jan Erik Beck

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Jan-Erik Beck (1959 - ) er født i København og bor og arbeider i Moss. Han har sin utdannelse fra Einar Granum Tegne- og Maleskole fra 1980-82 og Kunstakademiet i Trondheim fra 1984-88. Han arbeider hovedsakelig kontekstuelt og stedsspesifikt med skulptur og installasjon. Sammen med blant andre Guttorm Nordø og Hans Martin Øien drev han kunstnergruppen Gruppe X som opererte både på og utenfor den etablerte kunstscenen.

Jan-Erik Beck har stilt ut og drevet sine prosjekter rundt om i landet og utført en rekke utsmykningsarbeider for eksempel i Fredrikstad og Halden, Kolsås og Trondheim og på Bastøfergen. Han har deltatt i mange utstillinger både på Østlandet i Moss Kunstgalleri, Galleri F15, Galleri Henrik Gerner og ellers i Norge. Han er blitt tildelt diverse stipender og legater og er blant annet innkjøpt til Oslo kommunes Kunstsamling, Norsk Kulturråd m.m. I Moss finner vi hans kunst blant annet på Krapfoss skole med ”Stuper’n”.

Jan-Erik Beck har også sittet i styret for Moss Kunstforening, Mølla Kunstskole, hvor han også var lærer, i Galleri F15 og i Momentum.

Kilde:

  • Jan-Erik Beck

...

IE