Jeløy Musikkorps

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeløy Musikkorps ble stiftet i 1999 etter en sammenslåing av daværende Jeløy Skolemusikkorps og Ramberg Skolekorps og er tilsluttet Norges Musikkorps Forbund (NMF). Korpset legger vekt på å utvikle musikalske ferdigheter og skape et godt miljø med spilleglede i fokus, samt sosialt samvær med engasjerte voksne som bryr seg om og med barna.

Korpset har fra to til fire konserter i året og faste opptredener 17. mai og ved julegateåpningen. Musikantene har fellesøvelser hver tirsdag fra kl. 18-20 for hovedkorpset og tirsdager fra kl. 18-19 for aspiranter, alt på Reier skole. I tillegg arrangeres to-tre helgeseminar i året. Hver enkelt av musikantene får også opplæring på sitt instrument og samarbeider tett med Moss kommunale Kulturskole. Korpset har i 2014 ca. 30 medlemmer, og Gunnar Skaug er dirigent. Korpset har hatt rekrutteringskonserter på alle barneskolene på Jeløy, rockekonsert i 2012 og Hokus Pokus-forestilling med Håkon Esplo, deltatt i Østfoldmesterskap 2013 og en utenlandstur til Paris i 2008.

Sammen med Ramberg Skolekorps fulgte også Øivind Bratsvedals Minnefond med over i det nye korpset. Fondets avkastning skal gå til opplæring av musikanter eller til innkjøp av instrumenter.


Kilde:

  • Cathrine Skaug



Artikkelen er skrevet av: Irene Torstenson (IT)