Kambo Kor og Kamping

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Kambo Kor og Kamping med Kaptein Rødskjegg (Odd Espen Skjærbekk) i spissen oppover Kongensgate i barnetoget 17. mai 2014. Foto: Moss Avis / fotograf: Geir Hansen

Kambo Kor og Kamping

Det morsomme musikkorpset for de morsomme musikantene ble startet i 1994. En gjeng avdankede korpsmusikanter fikk lyst til spille i korps igjen, og det rykket i høyrefoten, enda det for flere av dem var 15 år siden de spilte i skolekorps. De hadde rett og slett lyst til å spille på 17. mai og støtte de andre korpsene. Ikke ta musikanter fra dem, men inspirere unge til å spille og rekruttere til bestående korps.

Det nye korpset viste lutter glede og fikk spilleoppdrag hele 17. mai, og de spilte rundt omkring i byen og i toget og gjorde seg godt bemerket og ble veldig populære. Det var Ole Jacob Lindberg (se: Lindberg, Ole Jacob ) og Remi Reinbakk som tok tak i saken og brakte den frem til det den er i dag. I 2019 fyller Kambo Kor og Kamping 25 år. Det er ca. 30 musikanter med, som lager så mye morsomt for seg selv og andre.

Instrumenter og uniformer er fritt valg, og det brukes stor kreativitet når det gjelder valg av musikk, instrumenter og fremføringsmåter. Godt humør og musikalitet er det viktigste for korpsets arbeid og eksistens.


Kilde: Ole Jacob Lindberg


Artikkelen er skrevet av: Irene Torstenson (IT)