Kiwanis club Moss

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Kiwanis Club Moss ble stiftet i 1966 og nedlagt i 2018. Kiwanis er en service-organisasjon som fra en sped begynnelse i USA i 1915 gjennom årene har utviklet seg til en verdensomfattende organisasjon med klubber og medlemmer i alle verdensdeler. Kiwanis Moss tok initiativet til å renovere Rundhuset i Nesparken, og har satt en rekke aktiviteter i Nesparken. Gjennom 52 år har klubben bidratt mange små og store tiltak for å glede unge og gamle i Moss.

Kiwanis club Moss ble offisielt stiftet den 29. november 1966 med 16 medlemmer. en første presidenten var dyrøege og stadsveterinær Aimar Sørenssen.

Hjelpeområdet har i hovedsak vært å bidra til en bedre hverdag for barn og eldre. Ved tusenvis av dugnadstimer og gode samarbeidspartnere har Kiwanis Club Moss formidlet hjelp og støtte med i overkant av 10 millioner kroner. Mange av disse tiltak og gode ideer lever i beste velgående den dag i dag. Utlånsentral for sportsutstyr hadde et årlig utlån på 2400 enheter. Dette driftes i dag av andre, men ideen og de første og største bidragene kommer fra de driftige herrer i Kiwanis Club Moss. Klubben har gjennom årene satt i stand badebryggen på Sjøbadet og gjenreist fyrhuset på moloen i Kanalen. Istandsettingen av Rundehuset i Nesparken har kanskje vært den største oppgaven. Dette huset hadde stått delvis tomt i mange år da Kiwanisbrødrene tok tak sammen med Moss kommune for å redde dette flotte huset.

I tillegg til dette har også medlemmene raust tatt vare på hverandre og sine familier. Det har blitt arrangert studieturer og sammenkomster som alltid hadde en opplysende og –eller opplærende del i programmet. Gjennom mange år har også medlemmene arrangert dansefest og julebord på byens eldresenter. Byen har mye å takke disse ildsjelene som gjennom så mange år har gitt av seg selv.

Kilder:

  • Klubbens hjemmeside
  • Ivar B. Johansen

---

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)