Kulturskolen for Moss, Rygge og Våler

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Kulturskolen for Moss, Rygge og Våler tilbyr undervisning i teater, musikk og dans. Kulturskolen er åpen for alle. Teater i kulturskolen skal være en arena for å kunne utforske og oppdage de kunstneriske virkemidlene. Den kreative leken er sentral.

Det siste tilskuddet er at de eldste barnehagebarna og 1.klassingene får et tilbud om "kulturmix, med dramaleker, sang, musikk, bevegelse. lytting og visuelle aktiviteter. De yngste elevene kan gjerne starte med Kulturkarusell. Der får elevene prøve tre forskjellige kulturfag i løpet av skoleåret: Drama-dans-bilde.

Det begynte med Moss kommunale musikkskole som ble etablert i 1974. Men den ble nedlagt i 1989, for så å gjennoppstå med en bredere kulturundervisning på 1996.

Teaterundervisningen er delt opp i flere aldersgrupper:

Harlekin for de yngste, og så øker vanskelighetsgraden gjennom Ekholt teater, Pukk, Rabalder, til det avanserte A.P.P.L.A.U.S. for 15-20-åringene. Dessuten har kulturskolen et seniorteater: Fiin Aargang.

De minste barna som vil prøve seg på musikk kan starte med Instrumentkarusell, der elevene får prøve fire forskjellige instrumenter i løpet av skoleåret før de bestemmer seg for hvilket instrument de vil satse på. Ellers underviser skolens lærere i 16 ulike instrumenter. Kulturskolen har også et undervisningstilbud i dans/ballett med mange andre danseformer.

Skolen har base i Bytårnet skoles lokaler, men mye av undervisningen er desentralisert til andre lokale i byen. Det er sterkt behov for nye og større lokaler både for administrasjonen og undervisningen.


Kilde:

  • Moss kommune
  • Moss Avis

Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)