Larkolluka

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Larkolluka er en sommeruke til glede og moro for små og store fastboende og sommergjester i Larkollen. Larkolluka er en lang tradisjon. Det begynte i 1935 med de to hotellene Røeds og Støtvig som arrangører.

Under krigen var det en pause, så ble tradisjonen tatt opp igjen i 1947 og frem til 1960-tallet, så var "uka" igjen borte i mange år. Men siden 1988 har det vært fast innslag i uke 29 hver sommer med en rekke aktiviteter og konkurranser for både små og store, ført med frivillige i Larkollen Showteam som arrangører de neste 20 årene. De var Werner Olsson, Espen Bakkerud, Martin Mathisen, Geir Bekkensten og Knut Einar Veum. Senere overlot de ansvaret til yngre generasjoner som holder tradisjonene vedlike, men "gamlekara" bidrar fortsatt gjerne.

Innholdet har variert, men fiske- og krabbefiskekonkurranse, skattejakt, sandslottbygging, fotballkamp og olakjerreløp er fast. Opprinnelig ble det kåret en Larkollprinsesse hvert år, det er blitt endret til å kåre "Årets Larkolling", en ellere to person som har gjort mye for Larkollen. I løpet av denne Larkolluka vier over 70 frivillige uke 29 til Larkolluka. Det går i alt fra vaffelsteking, øl-tapping, rigging og danseopplæring av Måka-barna.

Det er stort sett barnearrangementer hver dag, mens også konserter og show som passer bedre for de voksne.

--- EV