Legevakten

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Legevakten for kommunene Moss, Rygge, Råde, Våler og Vestby ligger i Peer Gynts vei 84 i Moss og er en del av Moss Sykehus. Mosseregionens legevakt er en interkommunal legevakt. Den første legevakten i Moss startet i 1935, med vakt på sommersøndager. Senere ble det søndagsvakt hele året. Fra 1943 ble legevakten kommunal, senere interkommunal. I 1969 ble legevakten åpen hele døgnet. Legevakten flyttet inn i nye lokaler høsten 2011, i lokalene til det tidligere Mosseporten sykehjem. Her er det nærmere 500 kvadratmeter til disposisjon. 24 fast ansatte og diverse vakthavende leger holder til her. Åpningstiden er fra 16 til 08 på hverdager og hele helgen. Daglegevakten i de enkelte kommunene avsluttes klokken 16.00.

Under korona-pandemien i 2020 ble det opprettet en egen korona-teststasjon i det tidligere terminalbygget på Rygge Sivile Lufthavn.

Legevaktens leder anbefaler at man først ringer legevakten for å avklare sykdommens alvorlighetsgrad og behovet for å komme dit. På den måten får man best hjelp.

Kilde:

  • Moss Avis
  • Moss kommune

EV