Moss Motorbåtforening

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Moss Motorbåtforening har hatt tilhold i Betongen på Jeløy siden 1927. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf, 2003.
Moss Motorbåtforening klubbhuset Foto:JK

Moss Motorbåtforening ble startet i Vansjø i 1913. Båteierne holdt til både i Vansjø og i Oslofjorden og arrangerte mange regattaer begge steder. Foreningen flyttet til Betongen i Krossern i 1927. Moss Motorbåtforening har stått tilsluttet Kongelig Norsk Båtforbund siden 1924. Den første båthavna ble anlagt i 1918 der hvor A/S Moss Mek. Verksted i sin tid holdt til. Eiendommen ble imidlertid solgt kort etter og båthavna måtte flyttes. I 1927 kjøpte foreningen Fougner Staalbetons eiendom på 26 mål med bygninger, slipp og utstyr. I alle år har det vært nedlagt enorme mengder dugnadsarbeid.

Havna er lukket mot syd, bortimot alt som var av gamle trebrygger på betongfundamenter er revet, havnebassenget er mudret betydelig og det er lagt ut 270 meter flytebrygge. Nesten alle båtplassbrukerne kan kjøre båten sin "inn i en bås". Det er strøm og vann på alle brygger. Et fint klubbhus er bygget.


Kilde: Foreningens hjemmeside

  • KrapfossbokaArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)