Moss kulturhus

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss kulturhus ble opprettet 01.01.2018 da kulturtjenesten i Moss kommune overtok driften av Parkteatret.

Kulturhuset består av Parkteatret, en black box scene i Samfunnshuset og en bi-scene i den tidligere caféen i Samfunnshuset. Samfunnssalen er fleksibelt og utstyrt med moderne sceneteknikk og lyd, sminkerom og garderober. I Kjelleren er det prøvescene. Parkteatret har etter ombyggingen plass til 540 tilskuere, mens Samfunnshuset har opptil 200 sitteplasser i amfi. Salen i Nye Parkteatereet er oppgradert slik at store oppsettinger på scenen ikke går ut over plassbehovet for publikum.

Skarmyra allaktivitetshus var i utgangspunktet med i kulturhusets scener mens Parkteatret og Samfunnshuset ble bygget om.

Kulturtjenesten har ansvar for de kommunale arenaene. Byens andre scener som Verket Scene og Arena drives av private eller organisasjoner.

Moss kulturhus har et utstrakt og tett samarbeid med disse, og vil søke å videreføre dette samarbeidet etter åpning av eget kulturhus.

Parkteatret gjennomgikk en omfattende restaurering i 2019 0g 2020 med nye seter, nytt teknisk utstyr, og bedre garderober for de medvirkende. Dette var en gave til byen i anledning Moss bys 300 års jubileum.


Kilder:

  • Terje Kinn, virksomhetsleder i kulturtjenesten.
  • Moss Avis
  • Moss kommuneEV