Moss roklubb

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Roklubb Moss Roklubb er en av Norges ledende roklubber i aldersbestemte klasser. Klubben har (2014) 28 aktive konkurranseroere i årsklassene 10-23 år. Klubben har roere fra Moss, Rygge, Våler, Vestby, Frogn og Ski. Moss Roklubb ble stiftet 14.juli 1927. Klubbens første formann var H. Becker-Eriksen.

Dagens roklubb ble stiftet i 1927, som det tredje forsøket. Første gang byen skulle få roklubb var i 1878, men klubben eksisterte bare noen dager. Andre forsøk var i 1914, og nå varte klubben i noen få år. Tredje forsøk i 1927 holdt. Men klubben slet med å få klubbhus på bysiden, i tilgjengelig avstand for roerne. Lenge bodde klubben på nåde i leide lokaler flere steder, bl.a. ved Sundbryggene fram til vinteren 1969, inntil Olav Selvaag ga dem gratis tomt på Rosnes. Her ble klubbhuset på 340 kvadratmeter innviet i 1973.

Et av klubbens mål er å bidra til trygge og sosiale oppvekstvilkår, med fokus på fysisk aktivitet for ungdom. Et annet mål er å opprettholde sin posisjon som en av landets ledende roklubber i aldersbestemte klasser. For å nå dette målet trenger klubben nye roere som vil være med på å utvikle klubben.

Miljøet i klubben er svært godt og hvert år deltas det på flere regattaer. De fleste er rundt Oslofjorden. Hvert år deltar klubben i tre til fire regattaer på Vestlandet og i utlandet.

Klubbens hovedmeritter 2013: Gull i nordisk mesterskap for seniorer. To sølvmedaljer i junior NM (dobbeltfirer og åtter) Deltakelse i nordisk mesterskap i juniorklassen i dobbeltfirer med en ren mossebåt. Sølvmedalje i Henley Royal Regatta i England i dobbeltfirer med en mosseroer i båten. Deltakelse i U23 VM i Østerrike for en mosseroer. Moss Roklubb vant medaljer av alle valører i alle nasjonale og internasjonale regattaer klubben deltok i. Andreplass i Norges-Cupen i roing.

Trening i klubben. Vinter (november-februar) på klubbens lokaler og Ramberg Skole. Senvinter (mars-april) roing i Mossesundet. Sommer og høst (mai-oktober) roing på Årungen Ro-arena.

Kontaktpersoner: rosjef Jon Rekstad (922 52 667) eller Vidar Kallevik (948 10 491)

Kilde:

  • Vidar Kallevik

IT