Moss trekkspillorkester

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss trekkspillorkester ble stiftet 15. november 1968 av Tom Havold. Han var også orkesterets musikalske leder frem til 1986. Fra 1987 var Heidi Olsen (Kiss) musikalsk leder i mange år. Orkesteret har også hatt Lars Gøran Engerdahl og Erlend Martin Enger som musikalske ledere. I hele perioden frem til 2014 har orkesteret spilt både underholdningsmusikk, gammeldans og moderne dansemusikk.

I mange år, på 1990- tallet og frem til 2007, deltok orkesteret i Norske Trekkspilleres Landsforbunds årlige Distriktsmesterskap og Norgesmesterskap, for det meste i klassen Gammeldans for trekkspillorkester. I år 2000 og årene 2004 til 2007 vant orkesteret distriktsmesterskapet i vårt distrikt, som omfatter Oslo, Akershus og Østfold. I norgesmesterskap har orkesteret hevdet seg bra, med både 2. og 3. plasser. I 2000 vant orkesteret Norgesmesterskapet.

Ved NM på Lillehammer i 2005 ble orkesteret tildelt Buskspillprisen, en pris som ble gitt til den utøveren eller den gruppen/orkester som bar mest aktive når det gjaldt spilling i lokalmiljøet under NM-dagene. I de senere årene har orkesteret deltatt på en rekke trekkspilltreff og festivaler, spilt på bryggedansen under Larkolluka, ved Mossedagene og ellers til underholdning og dans i lokalmiljøet. Orkesteret har for tiden ganske få faste medlemmer, men vi er fortsatt aktive og tar imot enkelte oppdrag. Orkesteret øver på Solli skole på Øreåsen.


Kilde:

  • Anita NesselquistArtikkelen er skrevet av Irene Torstenson (IT)