Orkerød sykehjem

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Orkerød sykehjem i Skogbrynet 51. Bildekilde: Moss Avis / Fotograf: Geir Hansen, 2014.

Orkerød sykehjem ligger i Skogbrynet 51 i Moss. Sykehjemmet ble bygget i 2000/2001 med 64 plasser fordelt på åtte avdelinger, men er senere utbygget. Nå har sykehjemmet 88 plasser, hvorav 79 er langtidsplasser og ni er korttidsplasser. Målgruppen for sykehjemmet er pasienter med demenssykdom og alderspsykiatrisk lidelse. Sykehjemmet er et kompetansesenter for pasienter med aldersdemens. Orkerød sykehjem rommer også Moss kommunale Storkjøkken.

Orkerød sykehjemmet er tegnet av arkitektene Wiig og Horgmo AS i Askim. Det fikk Moss bys pris for God byggeskikk i 2001. Det er lagt stor vekt på kunstnerisk utsmykning på sykehjemmet, der 21 kunstnere er representert.

Sykehjemmet ble utvidet i 2006 med 24 nye pasientrom og et alderspsykiatrisk dagsenter og sykehjem. Orkerøds Venner arrangerer turer og underholdning, og flere frivillige organisasjoner og barnehage bidrar også til å glede beboerne. Orkerød sykehjem ble driftet av Norlandia Care fra 1. september 2014, på oppdrag fra Moss kommune, men ble overtatt av kommunen igjen i 2018.

Sommeren 2022 innførte kommunen teknisk overvåking av pasientene om natten for å sikre at pasienten har det bra, uten å måtte gå inn på rommet og vekke pasienten.Kilder:

  • Orkerød sykehjem og kunsten
  • Carl F. Gjerdrum, Moss kommune
  • Moss kommune

EV