Parkteatret kulturhus

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Parkteatret kulturhus. (2018) Foto Jan Kronberg.

Parkteatret kulturhus, ligger i Dronningens gate 25 i Moss, eies og drives av Moss kommune, som overtok etter det private selskapet Kra Kra produksjoner.

Lokalene brukes til teater, musikk og annen scenisk kultur – både profesjonelle og amatører. Lokalene leies også ut til andres kulturarrangementer.

Parkteatret ble innviet 20.april 1939 og var kino fram til 2002, da byens kino ble flyttet til Møllebyen. I 2010 vedtok byens politikere at Parkteatret skulle inngå i et regionalt kulturhus, og i 2012 lanserte Parkteatret kombinasjonen Parkteatret/Samfunnsalen som kulturarenaer.

Parkteatret stengte for ombygging i januar 2018 og ble gjenåpnet 4. januar 2020. Inngangen ble flyttet helt fram til fronten, med en bar på hver side. Den tidstypiske foajeen fra 1939 er beholdt stort sett uendret.

Kulturhuset har fått et topp moderne elektrisk anlegg, nye garderober og toaletter, og en sidescene/ bakscene. Innlasting til scenene skjer fra baksiden mot Storgata. Publikumskapasiteten er uendret med 540 sitteplasser.


Kilde:


EV og JL