Rygge Flyklubb

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Rygge Flyklubb, med base på Rygge flystasjon, ble grunnlagt i 1955 på Fornebu og het den gang Sersjantenes flyklubb. Den var i begynnelsen en klubb for militært ansatte, men har gjennom årene blitt ”sivilisert”, og er i dag en klubb lik alle andre norske flyklubber. De er tilsluttet Norsk Luftsportsforbund (tidl. Norsk Aero Klubb) som igjen er et særforbund under Norges Idrettsforbund. De driver derfor sin virksomhet etter de samme prinsipper som ethvert annet norsk idrettslag.

Rygge Flyklubb har i 2020 om lag 130 medlemmer og 40 aktive flyvere. De er lokalisert på Rygge Hovedflystasjon der de har et klubbhus og to hangarer til de to flyene sine. De flyr om lag 700 timer i året. Foruten skolevirksomheten, utfører klubben brannvaktsflyvning for Østfold Skogeierselskap. Helt siden 70-tallet har flyklubben bistått i kampen mot skogbrann. Klubben driver også med pilotopplæring og søk og redning. Dette gjør at pilotene får brukt hobbyen sin til noe samfunnsnyttig. Medlemmene kan også benytte flyene til småturer og lengre feriereiser til inn- og utland.

Det har hendt ved skogbranner at pilotene må guide brannbilen gjennom skogen, og bidrar dermed til å stoppe store skogbranner. Rygge Flyklubb er tilsluttet Norges Luftsportforbund og Norges Idrettsforbund.

Kilde:

  • Flyklubbens hjemmeside

---

EV