Rygge rådhus

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Etter at Moss og Rygge kommuner ble slått sammen i 2020 blir Rygge rådhus brukt som base for helse og mestring i kommunen. ‘’Foto: JK (2020)

Rygge rådhus, Larkollveien 9, sto ferdig i 1973. Formannskapet fikk eget lokale, men ikke kommunestyret. Kommunestyret fortsatte sin nomadetilværelse med møter i skoler, bibliotek og i kjellerstuen i Ekholt kirke. De siste årene har møtene vært i kommunestyresal i rådhusets nabobygg, Bredsandhuset. Etter at Moss og Rygge ble slått sammen til en kommune, brukes Rygge rådhus til avdelingen for helse og mestring.

Da rådhuset ble bygget, ble det avsatt plass til både lensmannskontor, postkontor og bank. Men det tok ikke så mange år før alle disse flyttet ut på grunn av sentralisering.

Frem til 1930-årene hadde kommuneadministrasjonen kontor hjemme hos den enkelte tjenestemann. Så leide administrasjonen midlertidige lokaler i Rygge Sparebank i Kongens gate 21 i Moss, hvor også formannskapsmøtene var blitt holdt i mange år. Kommunestyremøtene ble stort sett holdt på Noatun. Først i 1973 kunne kommuneadministrasjonen flytte inn i eget hus. Etter at Moss og Rygge kommuner ble slått sammen i 2000, blir rådhuset i Rygge brukt av enkelte etater i Moss kommune.

Møtene i storkommunen foregår i Moss rådhus.

Kilder:

  • Rygges historie III
  • Moss Avis

EV