Skanem

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Skanem-fabrikken i Rabekkgata 6 (til høyre for TrioVings grøntanlegg) fotografert i 2006. Flyfoto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf
Skanem fra en annen vinkel, sør for Melløs stadion. Flyfoto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf, 2006.
Skanem Moss AS lå i Rabekkgata 6, dannet i 1990 etter fusjon mellom Skanem AS i Stavanger og Noblikk-Sannem AS (tidligere Foblik) i Moss og Bergen. Største norske fabrikk for blikk- og aluminiumemballasje. Skanem produserte i Moss blikkemballasje til kjemisk-, teknisk- og næringsmiddelindustri inklusiv lakkering og offset-trykking, samt aluminiumemballasje i Stavanger og i Danmark. Bedriften i Moss leverte også en tid et bredt spekter av plastemballasje - også med silketrykk. Bedriften i Bergen ble i 1991 flyttet til Stavanger. Skanem AS Stavanger ble etablert i Norge i 1905 under navnet Stavanger Blikktrykkeri og Maskinverksted. I 1973 ble navnet endret til Skanem, og til slutt ble bedriften solgt til svenske Emballator som nedla fabrikken i Moss sommeren 2015.

Senere ble hele eiendommen kjøpt av eiendomsselskapet Ferd, som vil bygge boligblokker her. Noblikk Se også


Kilder:

  • Skanems hjemmeside
  • Moss Avis
  • Ivar Ernø

Se også:Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)