Ungfond

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Ungfond, Ungdommens Miljøfond, ble stiftet av HK Herulf i 2004 og har som mål å være med å bidra til et bedre oppvekstmiljø for barn og unge i Moss.

Fondet er ikke knyttet opp mot klubben ut over at den står som garantist for det beløp som fondet maksimalt kan dele ut årlig (50 000 kroner). Ungdommens Miljøfond ledes av advokat Marte Reier og i tillegg til leder sitter byens ordfører i styret. Det er kun fondets leder som har disposisjonsrett for fondets konto.

Penger ble utdelt for første gang i 2005, da Verket skole fikk 15.000 til oppretting av aktivitetsløype i skogholtet ved skolen, og Krapfoss skole som fikk tilsvarende sum til oppretting av "Tarzan-løype".

De som kan søke om midler fra fondet er enkeltpersoner, elevråd eller FAU ved skolene, brukere av fritidsklubber, idrettslag og andre organisasjoner som ønsker å starte aktivitetstilbud som ligger utenfor eksisterende tilbud, barn og unge i borettslag, bydeler m.m.

Utbetaling av tildelte midler skjer først etter at godkjent sluttrapport med underbildag foreligger.Kilde: Herulf.noArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)