Wagle Chartering AS

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Wagle Chartering AS, Dronningens gate 30, er et Skipsmegler firma med meglerhistorie tilbake til 1936 gjennom sitt tidligere morselskap i Oslo, Rolf Wagle A/S. Selskapet ble grunnlagt i 2003 som et datterselskap til Rolf Wagle A/S. De flyttet sine kontorer til Moss i september 2007. Først i Strandgaten 10 og fra 2018 i Dronningens gate 30. I 2013 ble Rolf Wagle AS` og Kopervik Shipping sine aksjer i selskapet kjøpt av Biørn Borge og André Borge, som da også tok 100% kontroll i selskapet. De var ansatte og medeiere fra starten. I 2020 gjorde selskapet en emisjon med det Hollandske shippingselskapet Longship BV. Dette gir Wagle Chartering AS tilgang til en ung og miljøtilpasset flåte å kunne tilby sine kunder.

Wagle Chartering AS` nisje er frakt-megling av tørrlast til sin egen eller tilknyttede rederes flåte. De opererer hovedsakelig i nord europeisk fart, såkalt Shortsea. Deres hovedfokus er industriell shipping, dvs større kontrakter (COA) med norske og europeiske vareeiere/selskaper. De gjør også SPOT-megling i samme nisje, samt noe agent virksomhet og S&P (kjøp og salg).

Skipningsstørrelsene er typisk i størrelsen 1.500 – 13.500 dwcc. Skipene i flåten er både med og uten eget losseutstyr (gravemaskin) til bulklaster. I 2022 formidlet Wagle Chartering AS transport av ca 2 millioner tonn last under sine kontrakter.

Kilde:

  • Andre Borge

......

EV