Tangen naturreservat: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
EL (diskusjon | bidrag)
m Steder
Ingen redigeringsforklaring
 
(17 mellomliggende versjoner av 4 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
''Tangen''' danner nordspissen av Jeløy og utgjør ca. 41 daa. Vernevedtaket ble gjort i 2009. Formålet med vedtaket er å sikre et viktig landskapselement på Jeløy, samt å verne et lite påvirket areal med rik og variert flora.  
'''Tangen''' (tidligere kalt Ørskalven og på folkemunne kalt Dritertangen) danner nordspissen av [[Jeløy]] mot [[Bevøya|Bevøysundet]] og utgjør ca. 41 dekar. Vernevedtaket ble gjort i 2010. Formålet med vedtaket er å sikre et viktig landskapselement på Jeløy, samt å verne et lite påvirket areal med rik og variert flora, som oslosildre, broddbergknapp, nyresildre og knollmjødurt. Dette er planter som tåler tørke, for jordsmonnet er grunt og steinete, og over alt stikker det opp bart fjell.


'''Kilde:'''
* Gunnar Bjar, hos Fylkesmannen i Østfold
----
[[EL]]






----
Artikkelen er skrevet av: Egil Lund ([[EL]])
Denne siden er sist redigert av ~~~~


[[Kategori: Geografi]]
[[Kategori: Miljøvern]]
[[Kategori: Naturreservater]]
[[Kategori: Steder]]
[[Kategori: Steder]]

Siste sideversjon per 10. apr. 2022 kl. 08:21

Tangen (tidligere kalt Ørskalven og på folkemunne kalt Dritertangen) danner nordspissen av Jeløy mot Bevøysundet og utgjør ca. 41 dekar. Vernevedtaket ble gjort i 2010. Formålet med vedtaket er å sikre et viktig landskapselement på Jeløy, samt å verne et lite påvirket areal med rik og variert flora, som oslosildre, broddbergknapp, nyresildre og knollmjødurt. Dette er planter som tåler tørke, for jordsmonnet er grunt og steinete, og over alt stikker det opp bart fjell.


Kilde:

  • Gunnar Bjar, hos Fylkesmannen i Østfold

EL