Jon Ertnes AS: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Ny side: '''Jon Ertnes AS''', Værftsgaten 2 og Midtveien 8, er en kjøttbedrift som har vært drevet av Ertnesfamilien i tre generasjoner. De foredler selv kjøttvarene. ''EV'' [[Kategori: Forr…
 
JK (diskusjon | bidrag)
Nytt bilde
 
(2 mellomliggende versjoner av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Ertnes IMG 8056.jpg|miniatyr|Jon Ertnes er en kjøttforretning ved Kanalen. (2018) Foto [[JK]].]]
'''Jon Ertnes AS''', Kjøttforretning, Værftsgaten 2 og Midtveien 8, er en kjøttbedrift som har vært drevet av Ertnesfamilien i tre generasjoner. De foredler selv kjøttvarene. Familien Ertnes har lange tradisjoner innen kjøtt- og delikatessebransjen. Johan Ertnes flyttet fra Svinndal til Moss rundt 1935 og startet egen butikk i Moss. Etterhvert tilegnet han seg lærdom og utstyr for å produsere kjøttvarer. Under krigen hjalp han Mosseborgere å få mer ut av rasjoneringskortene på kjøtt ved å hakke og spè kjøttet til farse. Dermed fikk kundene dobbelt så mye produkt som rasjoneringskortet var på.


Senere overtok hans sønn Ole J. Ertnes, som sammen med sin kone Sølvi drev firmaet frem til begynnelsen av 1990-tallet. Da kom sønnene Jon og Lars også inn i firmaet, og i dag er Jon Ertnes ANS et solid familieforetak. Ertnes Kjøtt AS er også et foretak som eies av familien Ertnes. Firmaet ble startet i 2003, da det ble åpnet en helt ny delikatessebutikk på M8-Senteret i Rygge.


'''Jon Ertnes AS''', Værftsgaten 2 og Midtveien 8, er en kjøttbedrift som har vært drevet av Ertnesfamilien i tre generasjoner. De foredler selv kjøttvarene.
I dag har Jon Ertnes ANS produksjonslokaler i Verftsgaten 2 på Jeløy, med eget kjøtt- og delikatesseutsalg.
''EV''


''EV''
'''Kilde:''' Bedriftens hjemmeside


[[Kategori: Forretninger]]
[[Kategori: Handel]]

Siste sideversjon per 27. sep. 2020 kl. 05:13

Jon Ertnes er en kjøttforretning ved Kanalen. (2018) Foto JK.

Jon Ertnes AS, Kjøttforretning, Værftsgaten 2 og Midtveien 8, er en kjøttbedrift som har vært drevet av Ertnesfamilien i tre generasjoner. De foredler selv kjøttvarene. Familien Ertnes har lange tradisjoner innen kjøtt- og delikatessebransjen. Johan Ertnes flyttet fra Svinndal til Moss rundt 1935 og startet egen butikk i Moss. Etterhvert tilegnet han seg lærdom og utstyr for å produsere kjøttvarer. Under krigen hjalp han Mosseborgere å få mer ut av rasjoneringskortene på kjøtt ved å hakke og spè kjøttet til farse. Dermed fikk kundene dobbelt så mye produkt som rasjoneringskortet var på.

Senere overtok hans sønn Ole J. Ertnes, som sammen med sin kone Sølvi drev firmaet frem til begynnelsen av 1990-tallet. Da kom sønnene Jon og Lars også inn i firmaet, og i dag er Jon Ertnes ANS et solid familieforetak. Ertnes Kjøtt AS er også et foretak som eies av familien Ertnes. Firmaet ble startet i 2003, da det ble åpnet en helt ny delikatessebutikk på M8-Senteret i Rygge.

I dag har Jon Ertnes ANS produksjonslokaler i Verftsgaten 2 på Jeløy, med eget kjøtt- og delikatesseutsalg.

EV

Kilde: Bedriftens hjemmeside