Brennevinsproduksjonen: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Ingen redigeringsforklaring
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
'''Brennevinsproduksjonen''' i Moss var i en periode den største i landet, med 14 brennerier og 79 utsalgssteder fordelt på 3000 innbyggere. Det første brenneriet ble etablert i 1787. "Storhetstiden" startet med en bybrann (1808), da økonomien i byen var på et lavmål, og noe måtte gjøres for å skape inntekter og arbeidsplasser. Og den endte med en bybrann (1858), da nesten alle brenneriene ble ødelagt. I toppåret 1851 ble det produsert nesten 2,4 millioner liter brennevin i Moss, heldigvis for byen ble 90 prosent av brennevinsproduksjonen eksportert.  
'''Brennevinsproduksjonen''' i Moss var i en periode den største i landet, med 14 brennerier og 79 utsalgssteder fordelt på 3000 innbyggere. Det første brenneriet ble etablert i 1787. "Storhetstiden" startet med en bybrann (1808), da økonomien i byen var på et lavmål, og noe måtte gjøres for å skape inntekter og arbeidsplasser. Og den endte med en bybrann (1858), da nesten alle brenneriene ble ødelagt. I toppåret 1851 ble det produsert nesten 2,4 millioner liter brennevin i Moss, heldigvis for byen ble 90 prosent av brennevinsproduksjonen eksportert.  


''EV''
'''Kilde:'''  
 
'''Kilde:''' Per Edfeldt og Finn Saugestad: "Brennevinsproduksjon i Moss på 1800-tallet"
 


*Per Edfeldt og Finn Saugestad: "Brennevinsproduksjon i Moss på 1800-tallet"


[[Kategori:  Bedrifter]]
[[Kategori:  Bedrifter]]

Sideversjonen fra 24. mai 2014 kl. 12:18

Brennevinsproduksjonen i Moss var i en periode den største i landet, med 14 brennerier og 79 utsalgssteder fordelt på 3000 innbyggere. Det første brenneriet ble etablert i 1787. "Storhetstiden" startet med en bybrann (1808), da økonomien i byen var på et lavmål, og noe måtte gjøres for å skape inntekter og arbeidsplasser. Og den endte med en bybrann (1858), da nesten alle brenneriene ble ødelagt. I toppåret 1851 ble det produsert nesten 2,4 millioner liter brennevin i Moss, heldigvis for byen ble 90 prosent av brennevinsproduksjonen eksportert.

Kilde:

  • Per Edfeldt og Finn Saugestad: "Brennevinsproduksjon i Moss på 1800-tallet"