Verdimat: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Ny side: Bedriften '''VerdiMAT''' ble etablert i Oslo i 2017, og flyttet til Solgård skog i MOSS i 2019. Bedriften kjøper overskuddsmat fra produsenter som ikke kan selge produktene selv på gr…
 
Ingen redigeringsforklaring
 
Linje 1: Linje 1:
Bedriften '''VerdiMAT''' ble etablert i Oslo i 2017, og flyttet til Solgård skog i MOSS i 2019. Bedriften kjøper overskuddsmat fra produsenter som ikke kan selge produktene selv på grunn av sesongsvingninger, nylanseringer, endret emballasje, iskrem som ikke er solgt på grunn av en kald sommer, eller  er i ferd med å gå ut på dato. Disse varene selges til sterkt reduserte priser til dagligvarebutikker hvor kundene kan kjøpe dem ganske billig. Varen er innenfor holdbarhetsdato, men faller utenom verdikjeden med dagens regler.  
Bedriften '''Verdimat''' ble etablert i Oslo i 2017, og flyttet til Solgård skog i Moss i 2019. Tre år senere skiftet bedriften navn til '''Plateful AS.''' Bedriften kjøper overskuddsmat fra produsenter som ikke kan selge produktene selv på grunn av sesongsvingninger, nylanseringer, endret emballasje, iskrem som ikke er solgt på grunn av en kald sommer, eller  er i ferd med å gå ut på dato. Disse varene selges til sterkt reduserte priser til dagligvarebutikker hvor kundene kan kjøpe dem ganske billig. Varen er innenfor holdbarhetsdato, men faller utenom verdikjeden med dagens regler.
Lars Kristian Leiro startet VERDiMAT alene, han fikk kontakt med noen små og noen store matvarekjeder, og har ekspandert stort på kort tid.
Lars Kristian Leiro startet Verdimat alene. Han fikk kontakt med noen små og noen store matvarekjeder, og har ekspandert stort på kort tid. På eiersiden er også Asko Norge, Millum AS og venturefondet Longhouse Icav.


I dag kaster produsenter og grossister ca 70.000 tonn med fullgode matvarer som burde vært konsumert av mennesker. Dette er et bransjeproblem, men enda mer et samfunnsproblem, mener Lars Kristian Leiro.  
Hvert år kaster produsenter og grossister i Norge mer enn 70.000 tonn med fullgode matvarer som kunne vært konsumert av mennesker. Dette er et bransjeproblem, men enda mer et samfunnsproblem, mener gründer og hovedeier Lars Kristian Leiro.  


'''Kilder:'''
'''Kilder:'''
Linje 12: Linje 12:
---
---


Tekst av Elisabeth Vogt
[[EV]]


[[Kategori: Bedrifter]]
[[Kategori: Bedrifter]]

Siste sideversjon per 9. jul. 2022 kl. 08:20

Bedriften Verdimat ble etablert i Oslo i 2017, og flyttet til Solgård skog i Moss i 2019. Tre år senere skiftet bedriften navn til Plateful AS. Bedriften kjøper overskuddsmat fra produsenter som ikke kan selge produktene selv på grunn av sesongsvingninger, nylanseringer, endret emballasje, iskrem som ikke er solgt på grunn av en kald sommer, eller er i ferd med å gå ut på dato. Disse varene selges til sterkt reduserte priser til dagligvarebutikker hvor kundene kan kjøpe dem ganske billig. Varen er innenfor holdbarhetsdato, men faller utenom verdikjeden med dagens regler. Lars Kristian Leiro startet Verdimat alene. Han fikk kontakt med noen små og noen store matvarekjeder, og har ekspandert stort på kort tid. På eiersiden er også Asko Norge, Millum AS og venturefondet Longhouse Icav.

Hvert år kaster produsenter og grossister i Norge mer enn 70.000 tonn med fullgode matvarer som kunne vært konsumert av mennesker. Dette er et bransjeproblem, men enda mer et samfunnsproblem, mener gründer og hovedeier Lars Kristian Leiro.

Kilder:

  • Verdimats hjemmeside:
  • Moss Avis

---

EV