Onna Greens: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Ny side: '''Onna Greens''' I et high-tech anlegg på Vanem industriområde i Moss dyrkes det spiseklare salater og krydderplanter med lang holdbarhet. Salatene vokser i et ti etasjes høyt anlegg uten jord og uten sprøytemidler - hele året. Får frøene lys, varme og vann i sirkulasjon som gir tilgang på frisk næring, vokser plantene like godt i vann som i jord. Lavere vannforbruk enn ved tradisjonell dyrking i matjord, samt at man på kunstig vis kan skape et ideelt vekstklima uavhe…
 
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
'''Onna Greens'''
'''Onna Greens AS'''
I et high-tech anlegg på Vanem industriområde i Moss dyrkes det spiseklare salater og krydderplanter med lang holdbarhet. Salatene vokser i et ti etasjes høyt anlegg uten jord og uten sprøytemidler - hele året.  
I et high-tech anlegg i Vanemveien 25 i Moss dyrkes det spiseklare salater og krydderplanter med lang holdbarhet. Salatene vokser i et ti etasjes høyt anlegg uten jord og uten sprøytemidler - hele året.  


Får frøene lys, varme og vann i sirkulasjon som gir tilgang på frisk næring, vokser plantene like godt i vann som i jord.
Får frøene lys, varme og vann i sirkulasjon som gir tilgang på frisk næring, vokser plantene like godt i vann som i jord.
Linje 7: Linje 7:


Dagens produksjonsanlegg har en kapasitet til å dyrke cirka 350 tonn salat i året, nesten ett tonn salat per dag.
Dagens produksjonsanlegg har en kapasitet til å dyrke cirka 350 tonn salat i året, nesten ett tonn salat per dag.
'''Kilde:'''
* Bedriftens hjemmeside


....
....


[[EV]]
[[EV]]

Sideversjonen fra 12. jul. 2024 kl. 21:15

Onna Greens AS I et high-tech anlegg i Vanemveien 25 i Moss dyrkes det spiseklare salater og krydderplanter med lang holdbarhet. Salatene vokser i et ti etasjes høyt anlegg uten jord og uten sprøytemidler - hele året.

Får frøene lys, varme og vann i sirkulasjon som gir tilgang på frisk næring, vokser plantene like godt i vann som i jord.

Lavere vannforbruk enn ved tradisjonell dyrking i matjord, samt at man på kunstig vis kan skape et ideelt vekstklima uavhengig av sesong, gjør at hydroponisk dyrking trekkes frem som et godt tilskudd til en mer bærekraftig utvikling for matvareproduksjon.

Dagens produksjonsanlegg har en kapasitet til å dyrke cirka 350 tonn salat i året, nesten ett tonn salat per dag.

Kilde:

  • Bedriftens hjemmeside

....

EV