Verdimat
Bedriften VerdiMAT ble etablert i Oslo i 2017, og flyttet til Solgård skog i MOSS i 2019. Bedriften kjøper overskuddsmat fra produsenter som ikke kan selge produktene selv på grunn av sesongsvingninger, nylanseringer, endret emballasje, iskrem som ikke er solgt på grunn av en kald sommer, eller er i ferd med å gå ut på dato. Disse varene selges til sterkt reduserte priser til dagligvarebutikker hvor kundene kan kjøpe dem ganske billig. Varen er innenfor holdbarhetsdato, men faller utenom verdikjeden med dagens regler. Lars Kristian Leiro startet VERDiMAT alene, han fikk kontakt med noen små og noen store matvarekjeder, og har ekspandert stort på kort tid.
I dag kaster produsenter og grossister ca 70.000 tonn med fullgode matvarer som burde vært konsumert av mennesker. Dette er et bransjeproblem, men enda mer et samfunnsproblem, mener Lars Kristian Leiro.
Kilder:
- Verdimats hjemmeside:
- Moss Avis
---
Tekst av Elisabeth Vogt