Forskjell mellom versjoner av «Blodsteinen»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Blodsteinen'''  en kampestein på den gamle veien mot [[Skipping]] på Jeløy i Moss, like nord for der veien tar av fra [[Nesveien]], et par hundre meter nord for Nesveien 96 . Historien forteller at en kvinne etter sigende var blitt drept like ved veikanten, og at blodet skulle ha preget steinen så sterkt at en rødlig flekk var synlig i mange år etterpå. Det skulle visstnok ha vært  en steinhogger fra Sverige som myrdet kjæresten sin på dette stedet, fordi han mente at hun ikke hadde vært tro mot ham.
+
'''Blodsteinen'''  en kampestein på den gamle veien mot [[Skipping]] på Jeløy i Moss, like nord for der veien tar av fra [[Nesveien]], et par hundre meter nord for Nesveien 96. Historien forteller at en kvinne etter sigende var blitt drept like ved veikanten, og at blodet skulle ha preget steinen så sterkt at en rødlig flekk var synlig i mange år etterpå. Det skulle visstnok ha vært  en steinhogger fra Sverige som myrdet kjæresten sin på dette stedet, fordi han mente at hun ikke hadde vært tro mot ham.
 +
 
  
 
---------
 
---------
 
 
Artikkelen er skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
 
Artikkelen er skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
  
 
[[Kategori: Steder]]
 
[[Kategori: Steder]]

Revisjonen fra 23. jan. 2015 kl. 12:38

Blodsteinen en kampestein på den gamle veien mot Skipping på Jeløy i Moss, like nord for der veien tar av fra Nesveien, et par hundre meter nord for Nesveien 96. Historien forteller at en kvinne etter sigende var blitt drept like ved veikanten, og at blodet skulle ha preget steinen så sterkt at en rødlig flekk var synlig i mange år etterpå. Det skulle visstnok ha vært en steinhogger fra Sverige som myrdet kjæresten sin på dette stedet, fordi han mente at hun ikke hadde vært tro mot ham.Artikkelen er skrevet av Elisabeth Vogt (EV)