Childrens International School

Fra Moss byleksikon
Sideversjon per 25. aug. 2022 kl. 16:37 av EV (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

Childrens International School i Moss ligger i Verket 1. Skolen er privat. Alle elevene blir utfordret på sitt nivå med spesielt fokus på undervisning i norsk, matematikk og engelsk. Elevene har stort sett engelske, men også norske lærere. Norske lærere tar seg av norskundervisningen, i de fleste andre fagene undervises det på engelsk, slik at elevene lærer engelsk på et høyt nivå. Skolen har et eget kor, orkester, og danse- og instrumentundervisning.

Elevene kan begynne på CIS på det klassetrinnet de måtte ønske, eller flytte over til en offentlig skole hvis de ønsker det. CIS har også en skolefritidsordning hvor elevene kan få leksehjelp eller velge mellom forskjellige aktiviteter som musikk, dans drama eller sport.

Etter å ha fullført grunnskolen på CIS, kan elevene gå rett over i offentlig videregående skole.

Ekteparet Lise Holman og Fredrik Bjørge startet skolen i Moss i 2015 og har hatt tilsvarende skoler i Fredrikstad og Sarpsborg. I 2018 solgte de alle de tre skolene til Norges største private barnehagekjede, Læringsverkstedet, men beholdt selv 5 prosent av aksjene. De vil fortsatt være en del av skoleledelsen.


Kilde:

  • CIS hjemmeside.
  • Lise Holman til Fredriksstad Blad

---

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)