Forskjell mellom versjoner av «Elvsås, Bjarne»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
(6 mellomliggende revisjoner av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Elvsås, Bjarne''' (1928-2009) Økonom, rotarianer, initiativtager til en rekke viktige lokale saker. Bjarne Elvsås var fra Ålesund og kom til Moss som siviløkonom ved Helly Hansen. Elvsås var en meget aktiv mann i mossesamfunnet.
+
'''Elvsås, Bjarne''' (1928-2009) Økonom, rotarianer, initiativtager til en rekke viktige lokale saker. Bjarne Elvsås var fra Ålesund og kom til Moss som siviløkonom ved [[Helly-Hansen]].  
 +
 
 +
Bjarne Elvsås var en meget aktiv mann i mossesamfunnet. Han var en av stifterne av [[Jeløy Rotary|Jeløy Rotaryklubb]] i 1971, og han var klubbens første president og første ridder. Sto bak ideen om å gi ut heftet Moss 1972 til inntekt for ideelt arbeid fra enkeltpersoner, lag og foreninger. Heftet kommer fortsatt ut hver senhøst.
 +
 
 +
Elvsås tok initiativ til å få ryddet den gamle [[Orkerød skanse|skansen på Orkerød]] gjennom Rotaryklubben, og han skrev heftene ''Orkerød skanse'' (1978) og ''[[Bjørnåsen batteri - Thorbjørnsrød skanse|Bjørnåsen batteri]]'' (1986).
 +
 
 +
Han tok også initiativet til å danne en filmgruppe under [[Moss by- og industrimuseum]] for å få ut gamle mossefilmer og filmopptak. Han var selv leder av filmgruppa. Da [[Eldreakademiet Moss]] ble stifet i 1995, var Elvsås også med der og satt i styret fra 1995 til 2000.
 +
 
 +
For sin store innsats for byen Moss fikk han [[Mossianaprisen]] i 2001.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
'''Kilde:'''
 +
* ''Jeløy Rotaryklubb Jubileumsskrift'' 1971-2006 av Ivar Ernø
 +
* Finn Vardal
 +
* Karin Hals
 +
 
 +
 
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: [[Edfeldt, Per|Per Edfeldt]] ([[PE]])
 +
 
 +
[[Kategori: Personer]]

Nåværende revisjon fra 29. mai 2014 kl. 01:30

Elvsås, Bjarne (1928-2009) Økonom, rotarianer, initiativtager til en rekke viktige lokale saker. Bjarne Elvsås var fra Ålesund og kom til Moss som siviløkonom ved Helly-Hansen.

Bjarne Elvsås var en meget aktiv mann i mossesamfunnet. Han var en av stifterne av Jeløy Rotaryklubb i 1971, og han var klubbens første president og første ridder. Sto bak ideen om å gi ut heftet Moss 1972 til inntekt for ideelt arbeid fra enkeltpersoner, lag og foreninger. Heftet kommer fortsatt ut hver senhøst.

Elvsås tok initiativ til å få ryddet den gamle skansen på Orkerød gjennom Rotaryklubben, og han skrev heftene Orkerød skanse (1978) og Bjørnåsen batteri (1986).

Han tok også initiativet til å danne en filmgruppe under Moss by- og industrimuseum for å få ut gamle mossefilmer og filmopptak. Han var selv leder av filmgruppa. Da Eldreakademiet Moss ble stifet i 1995, var Elvsås også med der og satt i styret fra 1995 til 2000.

For sin store innsats for byen Moss fikk han Mossianaprisen i 2001.Kilde:

  • Jeløy Rotaryklubb Jubileumsskrift 1971-2006 av Ivar Ernø
  • Finn Vardal
  • Karin HalsArtikkelen er skrevet av: Per Edfeldt (PE)