Forskjell mellom versjoner av «Elvsås, Bjarne»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Elvsås, Bjarne''' (1928-2009) Økonom, rotarianer, initiativtager til en rekke viktige lokale saker. Bjarne Elvsås var fra Ålesund og kom til Moss som siviløkonom ved Helly Hansen. Elvsås var en meget aktiv mann i mossesamfunnet. Han var en av stifterne av Jeløy Rotaryklubb i 1971, og han var klubbens første president og første ridder. Sto bak ideen om å gi ut heftet Moss 1972 til inntekt for ideelt arbeid fra enkeltpersoner, lag og foreninger. Heftet kommer fortsatt ut hver senhøst. Elvsås tok initiativ til å få ryddet den gamle skansen på Orkerød gjennom Rotaryklubben, og han skrev heftene "Orkerød skanse" (1978) og Bjørnåsen batteri. (1986) Han tok også initiativet til å danne en filmgruppe under Moss by-og industrimuseum for å få ut gamle mossefilmer og filmopptak.
+
'''Elvsås, Bjarne''' (1928-2009) Økonom, rotarianer, initiativtager til en rekke viktige lokale saker. Bjarne Elvsås var fra Ålesund og kom til Moss som siviløkonom ved Helly Hansen. Elvsås var en meget aktiv mann i mossesamfunnet. Han var en av stifterne av Jeløy Rotaryklubb i 1971, og han var klubbens første president og første ridder. Sto bak ideen om å gi ut heftet Moss 1972 til inntekt for ideelt arbeid fra enkeltpersoner, lag og foreninger. Heftet kommer fortsatt ut hver senhøst. Elvsås tok initiativ til å få ryddet den gamle skansen på Orkerød gjennom Rotaryklubben, og han skrev heftene "Orkerød skanse" (1978) og Bjørnåsen batteri. (1986) Han tok også initiativet til å danne en filmgruppe under Moss by-og industrimuseum for å få ut gamle mossefilmer og filmopptak. Han var selv leder av filmgruppa. Da Eldreakademiet ble stifet i 1995, var Elvsås også med der og satt i styret fra 1995 til 2000.

Revisjonen fra 14. jan. 2013 kl. 12:38

Elvsås, Bjarne (1928-2009) Økonom, rotarianer, initiativtager til en rekke viktige lokale saker. Bjarne Elvsås var fra Ålesund og kom til Moss som siviløkonom ved Helly Hansen. Elvsås var en meget aktiv mann i mossesamfunnet. Han var en av stifterne av Jeløy Rotaryklubb i 1971, og han var klubbens første president og første ridder. Sto bak ideen om å gi ut heftet Moss 1972 til inntekt for ideelt arbeid fra enkeltpersoner, lag og foreninger. Heftet kommer fortsatt ut hver senhøst. Elvsås tok initiativ til å få ryddet den gamle skansen på Orkerød gjennom Rotaryklubben, og han skrev heftene "Orkerød skanse" (1978) og Bjørnåsen batteri. (1986) Han tok også initiativet til å danne en filmgruppe under Moss by-og industrimuseum for å få ut gamle mossefilmer og filmopptak. Han var selv leder av filmgruppa. Da Eldreakademiet ble stifet i 1995, var Elvsås også med der og satt i styret fra 1995 til 2000.