Forskjell mellom versjoner av «Foreningen Norden»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''Foreningen Norden – Moss lokallag''' Lokallaget i Moss ble stiftet 1946 som en avdeling innen Foreningen Norden som på nasjonalt plan ble stiftet i 1919. Leder i Moss i 2014 er Guttor…)
 
 
(3 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''Foreningen Norden – Moss lokallag'''
+
'''Foreningen Norden – Rygge Moss.
Lokallaget i Moss ble stiftet 1946 som en avdeling innen Foreningen Norden som på nasjonalt plan ble stiftet i 1919. Leder i Moss i 2014 er Guttorm Fremstad. Foreningen arbeider tett sammen med Norden Rygge, og det arbeides for informasjon og forståelse og samarbeid innen Norden. Derfor er det kontakt med '''vennskapsbyer''' i Norden, og Moss har kontakt med byene Karlstad (S), Horsens (D), Nokia (SF) og Blønduós (IS). Dette er Moss kommunes ansvar og utnyttes blant annet til kontakt og utveksling av sangkor og korps.
+
Lokallaget i Moss ble stiftet 1947 som en avdeling innen Foreningen Norden som på nasjonalt plan ble stiftet i 1919. Leder i Moss i 2014 er Guttorm Fremstad. Det arbeides for informasjon og forståelse og samarbeid innen Norden. Derfor er det kontakt med '''vennskapsbyer''' i Norden, og Moss har kontakt med byene Karlstad (S), Horsens (D), Nokia (SF) og Blønduós (IS). Dette er Moss kommunes ansvar og utnyttes blant annet til kontakt og utveksling av sangkor og korps.
 +
I 2015 ble lokallagene for Foreningen Norden i Moss Rygge slått sammen.
 +
Til sammen har de to lagene ca. 160 medlemmer, og det avholdes tre-fire møter i året. Dertil utgis det et medlemsblad for Rygge hvor også Moss er med. Foreningen Norden har også utstrakt samarbeid med andre foreninger som historielag og bibliotekvenner for å få et bredest mulig spekter for sitt informasjonsarbeid – i nyere tid særlig blant barnefamilier og ungdom.
  
Møter og andre arrangementer gjennomføres i samarbeid mellom Rygge og Moss. Til sammen har de to lagene ca. 160 medlemmer, og det avholdes tre-fire møter i året. Dertil utgis det et medlemsblad for Rygge hvor også Moss er med. Foreningen Norden har også utstrakt samarbeid med andre foreninger som historielag og bibliotekvenner for å få et bredest mulig spekter for sitt informasjonsarbeid – i nyere tid særlig blant barnefamilier og ungdom.
+
''IE''
  
''IE''
+
'''Kilde:''' Kåre Sørby/Cato Pedersen
  
'''Kategori:''' Foreninger/klubber
+
[[Kategori: Foreninger/klubber]]
  
 
30.1.2014
 
30.1.2014

Nåværende revisjon fra 18. apr. 2016 kl. 13:39

Foreningen Norden – Rygge Moss. Lokallaget i Moss ble stiftet 1947 som en avdeling innen Foreningen Norden som på nasjonalt plan ble stiftet i 1919. Leder i Moss i 2014 er Guttorm Fremstad. Det arbeides for informasjon og forståelse og samarbeid innen Norden. Derfor er det kontakt med vennskapsbyer i Norden, og Moss har kontakt med byene Karlstad (S), Horsens (D), Nokia (SF) og Blønduós (IS). Dette er Moss kommunes ansvar og utnyttes blant annet til kontakt og utveksling av sangkor og korps. I 2015 ble lokallagene for Foreningen Norden i Moss Rygge slått sammen. Til sammen har de to lagene ca. 160 medlemmer, og det avholdes tre-fire møter i året. Dertil utgis det et medlemsblad for Rygge hvor også Moss er med. Foreningen Norden har også utstrakt samarbeid med andre foreninger som historielag og bibliotekvenner for å få et bredest mulig spekter for sitt informasjonsarbeid – i nyere tid særlig blant barnefamilier og ungdom.

IE

Kilde: Kåre Sørby/Cato Pedersen

30.1.2014