Forskjell mellom versjoner av «Frisklivssentralen»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Frisklivssentralen''' i Moss kommune er en del av det forebyggende og helsefremmende arbeidet i kommunen. Frisklivssentralen skal hjelpe dem som trenger og ønsker å endre levevanene sine innenfor fysisk aktivitet, kosthold og/eller tobakksbruk. Den enkelte får individuell veiledning ved helsesamtaler. Treningen er lagt til rette slik at hver og en kan følge sitt eget tempo. Deltakerne trener i grupper, de får kurs i sunnere kosthold, og røyke-/snussluttekurs. Frisklivssentralen har kontor på Peer Gynt helsehus, men bruker også Mossehallen og Nesparken som treningssteder. Deltagerne må ha henvisning fra lege, fra annet helsepersonell eller NAV. Resepten varer i 3 – 6 måneder slik at den enkelte kan komme i gang og kan fortsette på egen hånd.  Man kan også oppsøke frisklivssentralen på eget initiativ for å få råd og veiledning om hvordan man kan endre levevanene sine.
+
'''Frisklivssentralen''' i Moss kommune var en del av det forebyggende og helsefremmende arbeidet i kommunen. Frisklivssentralen skal hjelpe dem som trenger og ønsker å endre levevanene sine innenfor fysisk aktivitet, kosthold og/eller tobakksbruk. Den enkelte får individuell veiledning ved helsesamtaler. Treningen er lagt til rette slik at hver og en kan følge sitt eget tempo. Deltakerne trener i grupper, de får kurs i sunnere kosthold, og røyke-/snussluttekurs. Frisklivssentralen har kontor på Peer Gynt helsehus, men bruker også Mossehallen og Nesparken som treningssteder. Deltagerne må ha henvisning fra lege, fra annet helsepersonell eller NAV. Resepten varer i 3 – 6 måneder slik at den enkelte kan komme i gang og kan fortsette på egen hånd.  Man kan også oppsøke frisklivssentralen på eget initiativ for å få råd og veiledning om hvordan man kan endre levevanene sine. Nedlagt i 2013 da staten ikke lenger ga øremerket tilskudd.
  
 
''EV''
 
''EV''

Revisjonen fra 18. jun. 2013 kl. 15:08

Frisklivssentralen i Moss kommune var en del av det forebyggende og helsefremmende arbeidet i kommunen. Frisklivssentralen skal hjelpe dem som trenger og ønsker å endre levevanene sine innenfor fysisk aktivitet, kosthold og/eller tobakksbruk. Den enkelte får individuell veiledning ved helsesamtaler. Treningen er lagt til rette slik at hver og en kan følge sitt eget tempo. Deltakerne trener i grupper, de får kurs i sunnere kosthold, og røyke-/snussluttekurs. Frisklivssentralen har kontor på Peer Gynt helsehus, men bruker også Mossehallen og Nesparken som treningssteder. Deltagerne må ha henvisning fra lege, fra annet helsepersonell eller NAV. Resepten varer i 3 – 6 måneder slik at den enkelte kan komme i gang og kan fortsette på egen hånd. Man kan også oppsøke frisklivssentralen på eget initiativ for å få råd og veiledning om hvordan man kan endre levevanene sine. Nedlagt i 2013 da staten ikke lenger ga øremerket tilskudd.

EV

Kilde: Moss kommune.