Forskjell mellom versjoner av «Grinda»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Grinda''', huset i [[Værftsgata]] 3, Moss  er det eldste gjenværende huset i dette området. Huset, kalt Skallerødgrinda, stod opprinnelig i delet mellom Skallerød og Kjellandsvik på Jeløy og ble brukt som tollstasjon (1760 – 1828) for Jeløybøndene som skulle til Moss torg for å selge varer.
+
'''Grinda''', huset i [[Værftsgata]] 3, Moss  er det eldste gjenværende huset i dette området. Huset, kalt Skallerødgrinda, sto opprinnelig i delet mellom Skallerød og Kjellandsvik på Jeløy og ble brukt som tollstasjon (1760 – 1828) for Jeløybøndene som skulle til Moss torg for å selge varer. Huset ble vedtatt revet i 2019,men rivingen ble stoppet på grunn av protester mot å fjerne dette historiske huset.
 +
 
 +
 
  
  

Revisjonen fra 25. jun. 2019 kl. 07:43

Grinda, huset i Værftsgata 3, Moss er det eldste gjenværende huset i dette området. Huset, kalt Skallerødgrinda, sto opprinnelig i delet mellom Skallerød og Kjellandsvik på Jeløy og ble brukt som tollstasjon (1760 – 1828) for Jeløybøndene som skulle til Moss torg for å selge varer. Huset ble vedtatt revet i 2019,men rivingen ble stoppet på grunn av protester mot å fjerne dette historiske huset.Kilde:

  • Moss Historielags kulturminneregistreringer

Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)